Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Dogecoin prijs stijgt met 30% nu Elon Musk Twitter definitief heeft gekocht

De Dogecoin prijs steeg dinsdag met bijna 30% nadat Elon Musk ermee instemde om Twitter Inc voor $44 miljard over te nemen. Ook het Twitter aandeel steeg met 5,6 procent.

De Dogecoin prijs en het Twitter aandeel schieten direct omhoog

De Dogecoin prijs en het Twitter aandeel begonnen slechts enkele minuten nadat Musk’s Twitter-overname openbaar werd gemaakt enorm te stijgen.

Dogecoin prijs
DOGE prijs grafiek 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Een aankoop van $44 miljard

Gisteren kondigde Twitter aan dat het een definitieve overeenkomst heeft bereikt om overgenomen te worden. Twitter komt volledig in handen van Elon Musk. Hij betaald hiervoor $54,20 per aandeel. De totale transactie komt neer op een bedrag van ongeveer $44 miljard.” Zodra de transactie is afgerond, zal Twitter terugkeren als een ‘particulier bedrijf’.

“Vrijheid van meningsuiting is de basis van een functionerende democratie. Twitter is het digitale stadsplein waar zaken worden besproken die van vitaal belang zijn voor de toekomst van de mensheid.”

De opkomst van Dogecoin

Musk is een uitgesproken voorstander van digitale valuta. Zo bezit hij Dogecoins, Bitcoins en Ethereum tokens. Hij verklaarde onlangs nog dat hij deze tokens niet zal verkopen.

Dogecoin is echt de lieveling van Musk. De munt die oorspronkelijk is ontwikkelt als grap heeft is mede door Elon Musk naar de mainstream geduwd. Dit heeft ervoor gezorgd dat de DOGE prijs in een aantal jaren tijd enorm is gestegen. In mei van hetzelfde jaar zorgde zijn berichten over Dogecoin dat de munt een recordhoogte van 67 cent haalde.

Dogecoin krijgt extra nut als Musk de token implementeert op Twitter

Dat Elon Musk Twitter heeft gekocht kan wel eens zeer positief uitpakken voor DOGE investeerders. Het zou namelijk goed kunnen dat Musk de meme-token gaat implementeren op het platform. Musk bood onlangs al vele methoden aan om Twitter te verbeteren. Daarbij drong hij ook aan op het gebruik van Dogecoin als betaalmethode op het social media platform. Dogecoin heeft met Musk’s aankoop van Twitter dus extra nut gekregen.

Altcoin nieuws

Dit is waarom de EOS koers omhoog is geschoten Dit is waarom de EOS koers omhoog is geschoten
Do Kwon’s eerste interview sinds de ondergang van Terra Do Kwon’s eerste interview sinds de ondergang van Terra
Ethereum Classic koers stijgt naar hoogste punt in 4 maanden tijd Ethereum Classic koers stijgt naar hoogste punt in 4 maanden tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten