Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Dogecoin stijgt enorm in 2 dagen tijd

De gehele cryptocurrency-wereld maakt momenteel een enorm goede tijd mee. Waar Bitcoin (BTC) recordhoogtes blijft zetten, doen ook verschillende altcoins het goed. Een hiervan is natuurlijk Ethereum (ETH), waar de DeFi-wereld gedurende dit jaar enorm in populariteit gestegen is, maar een ander is Dogecoin (DOGE).


Enorme waardestijging

Over de afgelopen dagen is de prijs van DOGE gestegen met enorme sprongen. Zo is de prijs van DOGE over deze tijd ruim meer dan verdubbeld. Waar DOGE op 1 januari 2021 voor $0.0054 per stuk verkocht werd, wordt deze op het moment dat dit artikel gepubliceerd is verkocht voor bijna $0.013 per stuk.

Hierdoor heeft de munt, die allereerst als grap bedoeld was, een marktkapitalisatie van ruim $1.5 miljard bereikt, een stijging van ruim 75% in de afgelopen 24 uur.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Elon Musk en TikTok

De munt heeft gedurende 2020 dan ook vaker in de schijnwerpers gestaan, met name door Elon Musk. DOGE blijkt namelijk zijn favoriete altcoin te zijn. Het gevolg? Vaak prijsstijgingen na bijvoorbeeld een Tweet van Musk over de altcoin. Maar naast de schijnwerpers vanuit Elon Musk, is ook een TikTok-video viraal gegaan waarin potentiële investeerders aangemoedigd werden om DOGE aan te schaffen.

Maar waar de altcoin eerst misschien als grap bedoeld was, begint deze nu toch echt toepassingen te krijgen – zij het in dit geval wellicht criminele. Zo begonnen diverse hackers de altcoin in te zetten om malware voor Monero-mining te controleren.


DOGE Historie

Dogecoin is in 2013 gecreëerd door 2 ontwikkelaars: Billy Markus & Jackson Palmer. In eerste instantie was de altcoin als grap bedoeld om Bitcoin voor de gek te houden. Sindsdien is de altcoin diverse keren in het nieuws geweest en in de schijnwerpers gekomen door onder andere Elon Musk. Dit heeft de populariteit van de “meme-coin” enorm laten stijgen. Mede hierdoor wordt de meme-coin nu op verschillende ook grote exchanges te vinden.

Dit heeft de altcoin veel goeds gedaan, waardoor hij momenteel op rank 20 staat, maar eigenlijk nooit onder rank 30 komt. Alhoewel het nog onbekend is wat de volgende stappen voor de altcoin zijn, worden momenteel grote stappen gezet.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten