Dogecoin

Dogecoin verliest 6 procent na exploderen SpaceX raket

Het lijkt erop dat de Dogecoin koers steeds meer verbonden raakt met het succes van Elon Musk in de echte wereld. Gisteren explodeerde er een paar minuten na de lancering een raket van SpaceX en dat moest het Dogecoin-leger voelen. De koers van de memecoin viel vrijwel gelijktijdig met die gebeurtenis met 6 procent naar beneden.

Succesvolle start

De raket van SpaceX had een succesvolle start van de ruimtereis, maar enkele minuten na de lancering ging het mis. Er was sprake van een zogenaamde “snelle ongeplande demontage” volgens SpaceX.

Het nieuws over het incident stuurde de Dogecoin koers vervolgens naar beneden. Op het moment van schrijven handelt Dogecoin op 0,08412 dollar en dat is ongeveer 7,10 procent lager dan 24 uur eerder.

Musk feliciteerde zijn team direct na de lancering van de raket. Volgens hem heeft het bedrijf “veel geleerd voor de volgende testlancering,” die over een paar maanden op het programma staat.

In zijn tweet sprak de ondernemer niet over de explosie van de raket en publiceerde hij zelfs geen foto’s van de explosie. Wat dat betreft lijkt het hem weinig tot niets te deren, want meestal publiceert hij dat wel.

Musk en Dogecoin

Iedereen binnen de industrie weet inmiddels dat Musk een behoorlijke liefhebber van Dogecoin is. Het is lastig te zeggen waar die liefde precies vandaan komt, want hij had in principe ook voor andere memecoins kunnen kiezen. Alleen het is duidelijk dat hij een groot fan van Dogecoin is.

Zo reageerde hij bijvoorbeeld op de bovenstaande tweet met de tekst: “Ik zal een miljoen Dogecoin betalen voor het bewijs dat deze mijn bestaat.” Als reactie daarop schoot de Dogecoin koers natuurlijk weer omhoog.

Dat was op 13 april en resulteerde in een stijging van 5 procent voor de koers van Dogecoin. Het gaat helemaal nergens over, maar waarschijnlijk maakt de Dogecoin-gemeenschap hieruit op dat Elon Musk meer Doge in bezit heeft dan ze dachten.

Dogecoin nieuws

Crypto analist: Dogecoin kan snel 1 dollar waard worden
Ripple CEO haalt keihard uit naar Dogecoin
Crypto analist: Dogecoin loopt risico op koersdaling, ongeacht volgende beweging Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?