Ethereum Nieuws

Dolce & Gabbana lanceren NFT wearables

Dolce & Gabbana is een samenwerking aangegaan met digitale marktplaats UNXD. De samenwerking is bedoeld om een collectie van NFT wearables te lanceren genaamd ‘Collezione Genesi’ (Genesis collectie).


Luxueuze Genesis-collectie

In een tweet op woensdag noemde het luxueuze Milanese modehuis de aankomende collectie ‘alta moda’ (high fashion). Een link werd geplaatst om een promotietrailer te bekijken die het eerste concept onthult, ‘Dress from a Dream’.

Potentiële kopers kunnen hun plaats in de rij voor de lancering reserveren via een mailinglijstformulier. Degenen die zich inschrijven krijgen “early access” NFT’s beloofd als ze hun vrienden uitnodigen.

De Genesis-collectie zal worden gepromoot tijdens D&G’s komende Alta Moda, Alta Sartoria en Alta Gioielleria shows. Deze zullen plaatsvinden in Venetië tussen 28 en 30 augustus, aldus Vogue. De collectie is geïnspireerd op de stad.

Niet de eerste

D&G is niet het eerste high-end modehuis dat begint met NFT-ruimte voor augmented reality wearables. Vorige maand nog verkocht Gucci zijn eerste NFT via Christie’s voor een prijs van 25.000 dollar, waardoor het een van de duurste items ooit verkocht door het modemerk.

Gucci’s Aria NFT was echter geen wearable. De video betsond uit drie kanalen, geïnspireerd op de herfst/wintercollectie 2020 van het modehuis. De NFT stond in het teken van de honderdste verjaardag van het Italiaanse bedrijf.

Modeontwerpers hebben ook hun intrede gedaan in de digitale wereld via videogames. In 2019 ging Louis Vuitton een samenwerking aan met videogame-ontwikkelaar Riot Games om een League of Legends-geïnspireerde collectie te lanceren.

De Britse ontwerper Burberry leverde vorige maand exclusieve NFT’s voor Mythical Games’ sandbox multiplayer game Blankos Block Party. Blankos Block Party is een PC-spel waarin spelers speelgoed NFT-personages besturen die bekend staan als Blankos en die ze kunnen verzamelen, upgraden en verkopen.

Met NFT’s die op veilingen de hoogste prijzen opbrengen, is het geen wonder dat de kleurrijke wereld van NFT wearables de topontwerpers begint aan te trekken.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten