Trump truth social
NFT

Donald Trump lanceert eigen NFT-collectie

Donald Trump, de voormalig president van de Verenigde Staten, lanceert zijn eigen NFT-collectie. De collectie bevat in totaal 45.000 NFTs die gebaseerd zijn op het leven van de zakenman en politicus. Trump kondigde de lancering van de collectie aan via zijn eigen social media platform Truth Social.

Geen van fan crypto

Het bijzondere aan het hele verhaal is dat Trump eerder verkondigde geen fan van cryptocurrency’s te zijn. Nu lijkt hij om en lanceert hij zijn eigen NFT-collectie. De kaarten gaan voor 99 dollar per stuk over de toonbank, waardoor hij in totaal 4.445.000 dollar op kan halen met de verkoop van de tokens.

Verzamelaars die een NFT van Trump kopen maken ook nog eens kans om met de man zelf te dineren. In een soort loterij geeft Trump onder andere een Zoom-call, een diner in Miami en een cocktail uur in Mar-a-Lago weg.

Sommige kaarten zijn zeldzamer dan anderen. Van de meeste kaarten zijn er 2, 5, 7, 10 of zelfs 20 kopieën. Maar er zijn ook kaarten die geen kopieën kennen. “Geen enkele kaart zal meer dan 20 kopieën kennen”, zo valt er op de website van Trump te lezen.

Trump zelf is enorm enthousiast over het initiatief. “KOOP NU JE KAARTEN! Ze kosten maar 99 dollar per stuk! Dit is een fantastisch kerstcadeau. Wacht niet. Ze zullen snel uitverkocht zijn, dat geloof ik, heel snel zelfs!” zo schreef Trump in een post op zijn eigen social media platform.

Aandelen omlaag

De aandelen van Digital World Acquisition Group (DWAC), een zogenaamde special purpose acquisition company (SPAC) die bezig zijn met de overname van Trump’s social mediabedrijf, daalden met 7 procent na de aankondiging. Hoewel dit de eerste NFT-collectie van Donald Trump zelf is, lanceerde zijn vrouw Melania Trump een jaar geleden haar debuutcollectie onder de naam “Cobalt Blue Eyes”.

Het lijkt erop dat de familie Trump het wel ziet zitten in NFTs. Wat de kaarten qua koers gaan doen is lastig te zeggen, maar er zit wel een grote naam achter. Al moeten we zeggen dat de kaarten zelf er niet heel goed uitzien. Het zou wat ver gaan om deze kaarten als kunst te bestempelen, maar goed, schoonheid schuilt in het oog van de waarnemer zullen we maar zeggen.

NFT nieuws

Herstructurering bij Yuga Labs na moeilijke periode
Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?