Bitcoin Nieuws

Donald Trump noemt Bitcoin oplichterij

De voormalige Amerikaanse president, Donald Trump, is nog steeds geen fan van Bitcoin en noemt het zelfs oplichterij. Ook vertelt hij dat hij vindt dat de dollar de enige echte wereld valuta moet blijven.


‘Bitcoin lijkt een scam’

Donald Trump heeft zich weer eens negatief uitgelaten over de Bitcoin. De voormalige president verscheen maandag op FOX Business en vertelde:

“Bitcoin, het lijkt gewoon oplichterij […] Ik vind de munnt niet leuk omdat het een andere valuta is die concurreert met de dollar. In wezen is het een valuta die concurreert met de dollar. Ik wil dat de dollar de valuta van de wereld wordt, dat heb ik altijd gezegd.”

De opmerkingen van Trump zijn in lijn met zijn eerdere opvattingen over de Bitcoin. In juli 2019 zei Trump ook al dat hij geen fan was van Bitcoin en crypto. Destijds noemde Trump de prijsvolatiliteit als een belangrijk punt voor zijn anti-crypto-standpunt, terwijl hij verklaarde dat cryptocurrencies geen geld waren en dat hun waarde gebaseerd was op “lucht”.


Steeds strengere crypto regelgeving in Amerika

Trump probeerde, toen hij president was, een streng anti-cryptobeleid in te voeren. Hij vroeg de voormalig minister van Financiën, genaamd Steve Mnuchin, zelfs om “achter Bitcoin aan te gaan”.

Dit beleid uit het Trump-tijdperk is nog verder uitgebreid door de administratie van Joe Biden, waarbij de Internal Revenue Service (IRS) ook op zoek is naar crypto-gerelateerde problemen om aan te pakken.

Pro-crypto congresleden zoals Senator Cynthia Lummis en Warren Davidson blijven echter pleiten voor privacyrechten voor cryptowallets.

Het gesprek over cryptocurrency-regelgeving in de Verenigde Staten lijkt te zijn verschoven naar ransomware als de nieuwe focus voor de anti-crypto-menigte in Washington. Een golf van ransomware-aanvallen in de VS is waarschijnlijk verantwoordelijk voor de nieuwe verschuiving.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten