NFT Nieuws

NFT Nieuws

Donald Trump noemt crypto gevaarlijk – zelfs nu Melania een NFT lanceert

De voormalig president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft in een interview met Fox Business opnieuw laten weten geen fan te zijn van cryptocurrencies. Hij noemde ze zelfs ‘gevaarlijk.’ Zijn vrouw lijkt echter een andere mening te hebben. Melania Trump lanceerde onlangs namelijk een Solana NFT die je alleen met crypto kunt kopen.


“Crypto is een heel gevaarlijk iets”

Vreemd genoeg komen zijn opmerkingen slechts enkele dagen nadat zijn vrouw, Melania Trump, haar eerste NFT lanceerde. Melania’s NFT staat op de Solana-blockchain en kan momenteel alleen worden gekocht met SOL-tokens.

Fox Business-presentator Maria Bartiromo vroeg de voormalige president naar het NFT-initiatief van zijn vrouw, waarop hij antwoordde: “Ze gaat het geweldig doen. Ze heeft een grote fantasie.” Vervolgens werd hem gevraagd naar zijn bredere kijk op cryptocurrency.

“Ik heb er nooit van gehouden omdat ik graag de dollar wil hebben”, antwoordde Trump. “Ik was nooit een grote fan van crypto’s, maar het wordt steeds groter en groter en niemand doet er iets aan. Ik wil dat onze valuta de dollar heet. Het kan voor een groot probleem zorgen. Ik vind crypto een heel gevaarlijk iets.”

Trump deelde in juli 2019 voor het eerst zijn mening over cryptocurrencies. Hij tweette toen:

“Ik ben geen fan van Bitcoin en andere cryptocurrencies, die geen geld zijn, en waarvan de waarde zeer volatiel is en gebaseerd is op ijle lucht. Niet-gereguleerde crypto-activa kunnen onwettig gedrag vergemakkelijken, inclusief drugshandel en andere illegale activiteiten.

Eerder dit jaar vertelde de voormalig communicatiedirecteur van het Witte Huis, Anthony Scaramucci, dat hij geloofde dat Trump die tweet niet persoonlijk had geschreven. Scaramucci suggereerde dat de tweet waarschijnlijk voor Trump was gemaakt door adviseurs die geloofden dat hij een standpunt moest innemen over de Bitcoin.

Trump heeft zijn kritiek op Bitcoin in 2021 echter herhaald. In juni vertelde hij Fox Business-host Stuart Varney dat de Bitcoin oplichterij lijkt.


De NFT van Melania Trump

Ondanks het negatieve standpunt van Donald Trump, bracht Melania vorige week haar eerste NFT uit. Deze NFT kreeg de naam ‘Melania’s Vision‘ en wordt verkocht voor 1 SOL per stuk. Een deel van de NFT verkopen worden gedoneerd om kinderen uit het pleegzorgsysteem te helpen.

De NFT van de voormalige first lady werd ontwikkeld op de Solana blockchain. Na haar aankondiging nam een vertegenwoordiger van Solana Labs snel contact op met crypto-media om te verduidelijken dat het niet direct betrokken was bij het project van Trump.

“Ik wil u informeren, om verwarring te voorkomen, dat haar keuze om de Solana-blockchain te gebruiken volledig organisch was en dat dit project geen deel uitmaakt van een door Solana geleid initiatief”, vertelde de vertegenwoordiger in een verklaring.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten