Bitcoin

Donald Trump verkoopt Bitcoin schoenen, handelaren zien kansen 

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft deze week een unieke schoenencollectie gelanceerd, waarvan enkele paren een Bitcoin (BTC) thema hebben gekregen. De Bitcoin-schoenen zijn beschikbaar in beperkte oplagen, waarbij de meest zeldzame editie al binnen enkele minuten volledig was uitverkocht.

Enkele kopers proberen nu te profiteren door de schoenen voor een fortuin door te verkopen op eBay, in de hoop een mooie winst binnen te slepen.

‘Trump crypto president’ schoenen

Trump kondigde gisteren, slechts enkele dagen na zijn historische toespraak tijdens Bitcoin Conference 2024 in Nashville, op zijn eigen socialmediaplatform Truth Social de lancering van zijn Bitcoin schoenen aan. 

‘’Haal nu je Bitcoin Sneakers in huis. Deze limited Edition sneakers zijn genummerd en je kunt nu betalen met Bitcoin of je favoriete crypto. Veel plezier!’’

In zijn bericht stuurt hij zijn bijna 7,5 miljoen volgers door naar zijn eigen website genaamd ‘gettrumpsneakers.com’, waar naast de Bitcoin schoenen nog talloze andere schoenen en zelfs parfum te koop worden aangeboden.

Trump heeft drie verschillende schoenen met een Bitcoin-tintje uitgebracht, die woensdag beschikbaar werden gesteld voor pre-order. De oranje ‘Trump crypto president’ hoge schoenen is de duurste variant met een prijskaartje van $499. In slechts enkele minuten waren alle 1.000 beschikbare schoenen uitverkocht. 

Verder worden er ook 1.000 stuks in het zwart aangeboden, evenals 1.000 lage schoenen in het oranje. Beide zijn nog beschikbaar voor pre-order en kosten $299. 

Een klein aantal schoenen, willekeurig gekozen, is voorzien van een persoonlijke touch van Trump zelf in de vorm van een handtekening.

BTC-schoenen doorverkocht op eBay

Inmiddels worden er al talloze van de uitverkochte variant Bitcoin schoenen aangeboden op eBay. Het goedkoopste paar wordt via een live veiling aangeboden met $700 als startprijs. Buiten deze veiling om zul je minimaal $1.500 neer moeten leggen om de oranje schoenen te bemachtigen. Het is echter niet te zeggen of de aanbiedingen daadwerkelijk legitiem zijn, hoewel de meeste verkopers hoge waarderingen hebben gekregen op het platform. 

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt