Trump
Bitcoin

Donald Trump verleidt crypto fans met gedurfde uitspraken

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump probeert al geruime tijd de steun van cryptoliefhebbers te winnen in zijn strijd om Joe Biden op te volgen.

Ooit een fervent tegenstander van cryptocurrencies, ziet Trump nu het belang van crypto-ondersteuning als een cruciale strategie voor zijn herverkiezingscampagne.

Gisteren deed Trump opnieuw enkele opvallende uitspraken die door de cryptogemeenschap met gejuich werden ontvangen.

Nieuwe steunbetuiging aan crypto sector

Het is de afgelopen maanden wel duidelijk geworden dat crypto een belangrijk onderdeel is geworden binnen de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die in november van dit jaar plaatsvinden.

Trump zet zijn beste beentje voor om de harten van Amerikaanse cryptobezitters te winnen. Gisteren heeft hij zich voor de zoveelste keer in maanden positief uitgelaten over de opkomende industrie. Hij deed dit op Truth Social, een socialmediaplatform dat is opgericht door Trump zelf, en in een speech.

Op Truth Social, een vergelijkbaar platform als X (voorheen Twitter), schreef Trump dat de Verenigde Staten leiders in crypto moeten worden.

 “Ik ben zeer positief en sta open voor cryptocurrency-bedrijven en alles wat verband houdt met deze nieuwe en snelgroeiende industrie .”Ons land moet de leider zijn op dit gebied, er is geen tweede plaats.’’

Net als eerder deze maand opende Trump tevens de aanval op Biden. De huidige president, door Trump ‘’de slechtste president in de geschiedenis van het land’’ genoemd, zou volgens Trump willen dat de crypto-industrie middels een ‘’langzame en pijnlijke dood sterft’’. ‘’Dat zal nooit gebeuren met mij,’’ verzekerde Trump zijn volgers.

De post werd in aanloop naar een speech voor de Libertarian Party’s National Convention geschreven die later op de dag plaatsvond. In Washington sprak hij wederom zijn steun uit voor crypto, en dit keer tevens Bitcoin (BTC) in het bijzonder. De Republikein zei het volgende:

‘’Ik zal ervoor zorgen dat de toekomst van crypto en Bitcoin in de VS wordt gevormd. Ik zal het recht op zelfbewaring ondersteunen voor de 50 miljoen crypto-houders van het land.”

Bitcoin en crypto donaties

Eerder deze week verscheen Trump ook al in het crypto nieuws. Sinds dinsdag accepteert de presidentskandidaat namelijk crypto voor zijn presidentiële campagne-donaties. Naast bitcoin kun je met onder andere Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE), Solana (SOL) en Shiba inu (SHIB) Trump steunen in zijn strijd om bekroond te worden tot de nieuwe president van de VS.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Wanneer gaat de Bitcoin koers weer stijgen?
Bitcoin ETF’s maken rampzalige week compleet met forse uitstroom
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken