Bitcoin

Trump: Ik steun crypto, Biden begrijpt het niet

Donald Trump doet dit jaar weer mee aan de presidentsverkiezingen in Amerika en het is duidelijk dat Bitcoin daarin een grotere rol speelt dan voorheen. De flamboyante Donald Trump geeft namelijk aan dat hij “goed is” met Bitcoin en crypto, terwijl hij juist afgeeft op zijn concurrent Joe Biden, die er volgens hem helemaal niets van begrijpt.

Trump organiseerde NFT-evenement

Tijdens een evenement voor investeerders in de zogenaamde Trump NFTs bij zijn Mar-a-Lago resort vertelde Trump de aanwezigen dat vijandige wetgevers cryptobedrijven uit Amerika verdrijven.

“Crypto verlaat de Verenigde Staten vanwege de vijandigheid jegens de industrie. Wij zullen dat stoppen, omdat ik dat niet wil. Als we het omhelzen, dan moeten we ze hier ook laten zijn”, aldus Trump in zijn kenmerkende simpele taal.

Verder beschuldigde hij Biden ervan tegen een industrie te zijn die hij niet begrijpt. “Ze zijn er tegen, het kamp Biden – maar Biden weet niet eens wat het is. Hij heeft geen idee, maar kijk, ook Gary Gensler is er tegen. De democraten zijn er volop tegen. Ik denk dat er veel mensen juist voor zijn. Waarschijnlijk veel mensen in deze ruimte”, aldus Trump.

“Als je voor crypto bent, dan moet je op Trump stemmen”, aldus Donald Trump.

Makkelijke overwinning voor Trump

Met deze uitspraken zal Trump een hoop stemmers voor zich winnen, want Biden kan het volk er na zijn acties in de afgelopen jaren niet meer van overtuigen dat hij pro-crypto of Bitcoin is.

De administratie van Biden werkte de industrie vooral tegen en dat gaat hem nu waarschijnlijk stemmen kosten van mensen die veel in crypto investeerden.

Zodoende is dit voor Trump een “schot op open doel” tijdens de campagne en trekt hij hier in bepaalde belangrijke staten weer een hoop stemmen mee.

Grappig feit is dat Trump tijdens zijn vorige presidentschap een heel ander standpunt over crypto had. Destijds gaf hij aan “geen fan” te zijn van Bitcoin en andere cryptocurrency’s, die volgens hem niet als geld kwalificeerden.

Daarbij wees hij natuurlijk ook op de standaard zaken als de volatiliteit en dat het gebaseerd is op lucht.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit 42 dagen in ‘vervelingszone’ – wanneer komt de uitbraak?
Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017