ChatgptOpenAi
Altcoin, Floki

Door ChatGPT gemaakte memecoin bereikt marktkapitalisatie van $638 miljoen

De crypto wereld biedt veel kansen voor degenen die opletten. In de loop der jaren is het steeds eenvoudiger geworden om eigen tokens te creëren. Een crypto gebruiker, bekend onder de naam Rhett Mankind, besloot hierop aan te haken door een eigen memecoin te maken met behulp van de kunstmatige intelligentie (AI) ChatGPT, wat een meesterzet bleek te zijn.

De memecoin kreeg de naam Turbo (TURBO). Rhett documenteerde het gehele ontwikkelingsproces op het sociale mediaplatform X. Daarin gebruikte hij de AI chatbot en betrok hij ook de gemeenschap door hen de naam en de mascotte te laten kiezen via polls. Turbo begon met een bescheiden budget van slechts $69. Een jaar later, op 28 mei, bereikte de prijs van Turbo een nieuw record van $0.009302, wat de marktkapitalisatie op $638 miljoen bracht.. 

Mankind beschreef het project aanvankelijk als een grap, maar de Turbo memecoin is tegen de verwachtingen in een opmerkelijk succesverhaal geworden. Rhett benadrukt daarnaast dat het succes deels te danken is aan de gedecentraliseerde aard van het project en zijn minimale betrokkenheid bij het beheer ervan.

Meme coins in trek

Turbo is niet de enige memecoin die hoge ogen gooit. De projecten Pepe (PEPE) en Floki (FLOKI) hebben de afgelopen weken ook uitzonderlijke prestaties geleverd. Zo is sinds 1 mei de waarde van Pepe met meer dan 160% gestegen, wat het een van de best presterende cryptocurrencies van dit moment maakt. Floki heeft eveneens een indrukwekkende groei doorgemaakt, met een stijging van bijna 90% in dezelfde periode.

Pepe heeft recent zelfs een nieuwe all-time high (ATH) weten te bereiken, waarbij 97% van de PEPE houders momenteel winst maakt. Het duidt op een groeiend vertrouwen onder investeerders, waaronder whales die grote hoeveelheden PEPE van exchanges opnemen.

Floki investeerders mogen ook niet klagen. Zo bevindt de token zich slechts 18,5% onder zijn piek van 2021 en is het in de afgelopen drie maanden bijna 800% gestegen, mede gestimuleerd door optimisme rond de mogelijke lancering van Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s).

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Premier van Montenegro investeerde in Terra
Solana gaming studio Mirror World Labs haalt $12 miljoen op in eerste Series A-financiering
Altcoins bloeden hevig, Bitcoin ETF uitstromen de oorzaak?
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen