Bitcoin,

Door de overheid gesteunde Duitse bank zegt dat de Bitcoin in 2020 naar $90.000 zal gaan

De Duitse bank BayernLB heeft een rapport gepubliceerd over de Bitcoin, dat tegenover goud werd gezet. In het rapport voorspelt het een grote sprong voorwaarts voor de Bitcoin in 2020.


Overtreft de Bitcoin goud ?

Op 1 oktober publiceerde de in München gevestigde bank BayernLB haar onderzoeksrapport. Daaruit blijkt dat het aanstaande Bitcoin (BTC) halveringseffect nog niet in de prijs is verwerkt van de huidige prijs. Die prijs staat momenteel op ongeveer $8.300.

De Duitse bank legt uit dat goud zijn hoge stock-to-flow-ratio heeft moeten verdienen. De Bitcoin daarentegen zal waarschijnlijk een vergelijkbare stock-to-flow-ratio krijgen ten opzichte van goud. Dit gaat waarschijnlijk gebeuren in het komende jaar, volgens het rapport van de Duitse bank.

Senior FX analist bij de Bayerische Landesbank Manuel Andersch, identificeert de stock-flow ratio van een activa als een manier om de “hardness” van het activa te bepalen. Zei Andersch


Historie van geld

Andersch zei: “Historisch gezien was het het koopwaar met de hoogste stock-to-flow-ratio van het moment die als geld werd gebruikt. Dit gebeurde omdat dit de beste waarde overdracht in de loop van de tijd mogelijk maakte.

De stock-to-flow ratio van een grondstof zoals goud is het bedrag van het activa dat in reserves wordt gehouden. Dit wordt dan weer gedeeld door het bedrag van de jaarlijks geproduceerde activa. De auteur besluit het rapport door te kijken met de toekomstige prijs van Bitcoin. Dit doet hij door te zeggen dat de stock-flow ratio van de Bitcoin in mei 2020 zeker drastisch zal toenemen. Daaraan voegt hij het volgende toe:

“Als de aandelen-stroomverhouding van mei 2020 voor Bitcoin in het model wordt verwerkt, ontstaat een duizelingwekkende prijs van ongeveer USD 90.000. Dit zou betekenen dat het komende halveringseffect nauwelijks is ingeprijsd in de huidige Bitcoin-prijs van ongeveer $8.000.

Als de stock-to-flow van mei 2020 voor de Bitcoin in het model wordt verwerkt, ontstaat een prijs van ongeveer $90.000. Dit zou betekenen dat het komende halveringseffect nauwelijks is ingeprijsd in de huidige Bitcoin prijs van ongeveer $8.000.


Golden bug stuit op prijsdaling van de Bitcoin

Het is duidelijk dat niet iedereen het eens zal zijn met de prijsvoorspelling van BayernLB. eerder werd gemeld dat de golden bug, Peter Schiff terugkeerde naar het bashen van de Bitcoin toen het in uren daalde van $ 9.700 naar een dieptepunt van $ 7.999. De Bitcoin criticus beweerde dat het dalen in waarde van $1.800 nog maar het begin was.

De Bitcoin is eindelijk onder de ondersteuningslijn van de grote aflopende driehoek gekomen die het al maanden heeft uitgehakt. Dit is een groot neerwaarts patroon van de prijs en het bevestigt dat er een grote top is geweest. Het risico is groot dat er een snelle daling naar $ 4.000 of lager is”!

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins