gary gensler
Bitcoin, Regulatie

Doorbraak in Crypto: SEC-voorzitter uit onverwachte steun voor Spot Bitcoin ETFs

Gary Gensler, de spraakmakende voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), laat zich tijdens een nieuw interview met CNBC op verrassende wijze uit over Spot Bitcoin ETFs. Waar zijn commissie in het verleden alle aanvragen voor Spot Bitcoin ETFs heeft afgewezen, lijkt hij nu op andere gedachten gebracht te zijn door een rechterlijke uitspraak in de SEC-rechtszaak tegen Grayscale.

“We werpen nu een nieuwe blik op deze aanvragen, gebaseerd op de uitspraken van de rechters”, aldus een ietwat cryptische Gary Gensler.

Verse hoop voor Bitcoin

Meteen na de positieve uitspraak van de rechter in de ETF-rechtszaak tussen Grayscale en de SEC nam het vertrouwen in de snelle komst van een Spot Bitcoin ETF toe.

Dat werd natuurlijk alleen maar groter nadat ook BlackRock zich in de zaak ging mengen.

Wat dat betreft lijkt het erop dat de komst van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten een kwestie van tijd is. Dat is positief voor de Bitcoin koers, want de afgelopen maanden steeg de koers vooral vanwege de hype rondom dit felbegeerde beleggingsproduct.

Wanneer we de Spot ETF precies kunnen verwachten is niet duidelijk, maar dat het een kwestie van tijd is lijkt bijna niemand meer te ontkennen.

Waarom geen Spot Bitcoin ETF?

De grote vraag is al een tijdje waarom de SEC geen Spot Bitcoin ETF op de markt toelaat. Eerder kregen we immers al Bitcoin Futures ETFs en die zien in principe op dezelfde markt als Spot Bitcoin ETFs.

Wat dat betreft is het heel raar dat er volgens de SEC teveel sprake is van marktmanipulatie om een Spot Bitcoin ETF toe te laten, terwijl het wel goed is om een Bitcoin Futures ETF op de markt te laten.

Dat is iets waar de rechter zich ook niet in kon vinden en dat dwingt de SEC nu om nog eens te kijken naar hun redenen om het felbegeerde beleggingsproduct af te wijzen. 

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Gebrek aan optimisme kan een goed teken zijn voor de Bitcoin koers
Bitcoin ‘wholecoiners’ al meer dan een jaar boven 1 miljoen
Amerikaanse PCE-inflatie daalt zoals verwacht – Bitcoin koers stabiel
Meer nieuws

Meest gelezen

Kiyosaki: Hou je vast, Bitcoin klaar voor de ‘Bananen-zone’
Goudkoers wijst op aanstaande Bitcoin correctie
Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?