Bitcoin, BTC
Bitcoin

Doorbraak Nabij: Circle’s CEO voorspelt massale goedkeuring van Bitcoin ETF’s

Jeremy Allaire is van mening dat er vooruitgang is geboekt bij het aanpakken van regelgevende problemen die eerder de goedkeuring van Bitcoin ETF’s in de VS hebben belemmerd.

Optimistische verwachtingen

Jeremy Allaire, de mede-oprichter en CEO van het financiële technologiebedrijf Circle, verwacht dat de recente golf van Bitcoin ETF-aanvragen uiteindelijk zal resulteren in goedkeuringen door regelgevende instanties. Hij stelt dat de voormalige hobbels en uitdagingen grotendeels zijn overwonnen, waarmee een pad is geëffend voor toekomstige ETF-aanvragen.

De Kracht van ETF’s

Een ETF is een beleggingsfonds dat wordt verhandeld op een exchange, waardoor beleggers blootstelling kunnen krijgen aan een specifiek activum of een specifieke groep activa.

Bij een Bitcoin ETF krijgen investeerders de kans om aandelen te verhandelen die het eigendom van Bitcoin vertegenwoordigen, zonder dat ze de cryptocurrency zelf direct hoeven te bezitten.

Allaire’s Visie

In een recent interview met Bloomberg lichtte Allaire zijn standpunt als volgt toe:

Ik zie dat er vooruitgang wordt geboekt met betere marktstructuren die dit soort initiatieven kunnen ondersteunen. Er zijn nu volwassen spotmarkten, een goed gereguleerde bewaarinfrastructuur, en adequaat markttoezicht.

Allaire gelooft dat “veel van de zorgen uit het verleden aangepakt zijn”. Met deze positieve veranderingen voor ogen, is hij van mening dat Bitcoin ETF’s nu een grotere kans hebben om goedgekeurd te worden voor de algemene beleggersmarkt.

Regulatie van ETF’s in Amerika

Bitcoin ETF’s zijn al enkele jaren een bron van intrige en speculatie binnen de cryptogemeenschap. Hoewel ze reeds toegankelijk zijn in landen zoals Canada, Brazilië en Dubai, blijft hun status in de VS onzeker.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft tot dusver nog niet erkend dat een Bitcoin ETF een legitieme beleggingsoptie is. De SEC benadrukt de risico’s van mogelijke frauduleuze of manipulatieve activiteiten als belangrijke zorgpunten.

Ondanks deze weerstand blijft Allaire optimistisch. Hij gelooft sterk dat “digitale waardeopslagplaatsen zoals Bitcoin een essentiële hedge vormen in een economisch klimaat van aanhoudende inflatie en verzwakkende valuta’s.”

De golf van nieuwe Bitcoin ETF aanvragen

In de afgelopen weken heeft de SEC te maken gehad met een hernieuwde stroom van Bitcoin ETF-aanvragen. De vloedgolf werd ingezet door Wall Street-reus BlackRock, die op 15 juni hun ETF-aanvraag indiende. Dit werd snel gevolgd door aanvragen van andere grote spelers, waaronder WisdomTree, Invesco, Galaxy Digital en Valkyrie Investments.

De Groeiende Institutionele Belangstelling

De toenemende institutionele interesse in beleggingsproducten gebaseerd op cryptocurrency werd onderstreept in het meest recente rapport uitgegeven door CoinShares.

Het rapport toont aan dat het totale beheerde vermogen in crypto-investeringsproducten vorige week een recordhoogte voor het jaar bereikte, met een indrukwekkende piek van meer dan $37 miljard.

ProShares’ eigen Bitcoin Strategy ETF, bekend als BITO, dat de prijs van Bitcoin volgt door strategisch te investeren in CME Bitcoin Futures, boekte de grootste instroom in de VS met een bedrag van $60,4 miljoen.

Conclusie

De toekomst van Bitcoin ETF’s lijkt positief, met zowel toenemende institutionele interesse als groeiende regelgevende acceptatie. Ondanks blijvende uitdagingen, zoals terughoudendheid van de SEC, tonen de stijgende stroom van ETF-aanvragen en het groeiende institutionele vermogen in crypto-producten duidelijke tekenen van vooruitgang.

Jeremy Allaire van Circle blijft optimistisch over het overwinnen van eerdere belemmeringen. Het pad naar grotere acceptatie van Bitcoin en andere cryptocurrencies wordt steeds helderder, wat wijst op een spannende toekomst voor de cryptomarkt.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoins kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December