Amerika, verenigde staten
Bitcoin

DTCC: Bitcoin en crypto ETFs zijn geen onderpand voor leningen

De Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), een belangrijke financiële partij in de Verenigde Staten, claimt dat Bitcoin en crypto ETFs niet kunnen fungeren als onderpand voor leningen. In een nieuwe aankondiging maakt DTCC bekend dat op “digitale assets gebaseerde ETFs” kunnen rekenen op een “haircut” van 100 procent.

Dat is slecht nieuws voor Bitcoin, maar waarom eigenlijk?

Slecht nieuws voor Bitcoin

Dit betekent in feite dat bedrijven geen geld kunnen lenen via DTCC met Bitcoin als onderpand voor de lening. Daarmee beperkt DTCC de mogelijkheden van bedrijven of andere partijen die geld (willen) lenen op basis van hun Bitcoin.

In theorie maakt dit Bitcoin ook minder waard, omdat het dus niet meer mogelijk is om via de digitale munt extra kapitaal op te halen.

Het ging de afgelopen weken al niet zo goed voor Bitcoin, waardoor deze aankondiging van DTCC niet helemaal op het juiste moment komt.

Overigens gaat dit volgens K.O Kryptowaluty over een redelijk specifiek deel van de markt. Het is dus niet zo dat Bitcoin als onderpand nu helemaal niet meer mogelijk is in de Verenigde Staten.

Het lijkt meer te gaan om korte termijn leningen, wat op zich logisch is, gezien de volatiliteit van Bitcoin. Aan de andere kant zou je kunnen stellen dat het alsnog vreemd is om Bitcoin uit te sluiten, omdat je er ook voor kunt kiezen om de “onderpand-vereisten” extreem hoog te maken.

Bijvoorbeeld door 500 procent van de lening te dekken met Bitcoin.

Komt de bullmarkt nog terug?

Op het moment van schrijven zit Bitcoin al sinds het bereiken van de all-time high op 14 maart in een mindere periode. De grote vraag is natuurlijk of er een kans is dat de bullmarkt weer terugkomt.

Deze week kan daar weleens een belangrijke rol in spelen, want op 30 april lanceren er ook Spot Bitcoin ETFs in Hong Kong.

Vervolgens vindt op 9 en 10 mei ook de Bitcoin Asia Conference plaats, waardoor Bitcoiners in deze regio zich kunnen voorbereiden op twee bijzondere weken.

Hong Kong wordt vaak gezien als de “speelbak” van China, waardoor de kans aanwezig is dat de lancering van de Spot Bitcoin ETFs daar een “reactie” is op de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs.

Maar uiteindelijk moeten we nog maar zien hoeveel kapitaal deze ETFs weten op te halen. Volgens veel experts zijn ETFs geen belangrijk middel om te investeren in China en kunnen veel “normale” Chinezen niet in de ETFs in Hong Kong investeren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP