Dubai Skyline
Regulatie

Dubai geeft crypto-regelgeving vrij voor dienstverleners van virtuele activa

In Dubai is de ‘Virtual Asset Regulatory Aothority’, of de VARA afgekort, de toezichthouder die verantwoordelijk is voor het toezicht op crypto-wetten. Zij hebben nu nieuwe richtlijnen opgesteld voor alle dienstverleners op het gebied van virtuele activa die actief zijn in het emiraat.

Regels vastgelegd voor bedienen van VASP’s

Volgens informatie verstrekt door Irina Heaver, een crypto- en blockchain-advocaat gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), heeft VARA de “Full Market Product Regulations” uitgegeven. Deze regels bestaan uit 4 verplichte rulebooks en rulebooks specifiek voor activiteiten, die de regels vastleggen voor het bedienen van VASP’s (Virtual Asset Service Providers). De regels gelden alleen voor marktdeelnemers in Dubai, met uitzondering van degenen die opereren onder het Dubai International Financial Centre (DIFC), een vrije zone met een eigen toezichthouder.

Naast de rulebooks benadrukte de Dubai-toezichthouder ook dat alle marktdeelnemers, of ze nu een VARA-licentie hebben of niet, zich moeten houden aan regelgeving voor marketing, reclame en promoties. Overtreders krijgen een boete van $5.500 (20.000 VAE dirham) tot $55.000 (200.000 VAE dirham), en recidivisten kunnen een boete krijgen van maar liefst $135.000 (500.000 dirham).

Ook richtlijnen voor andere aspecten gegeven

De nieuwe regelgeving biedt tevens richtlijnen voor andere aspecten, zoals het uitgeven van virtuele activa. Volgens Heaver zijn er verschillende uitsluitingen in de nieuwe VARA-update. Hierdoor is bijvoorbeeld de uitgifte van privacymunten in Dubai verboden en moeten handelaren met een handelskapitaal van meer dan $250 miljoen zich registreren bij de VARA.

De regels stellen ook vergoedingen vast voor adviesdiensten, vergunningen en jaarlijks toezicht voor opslag, uitwisselingen, makelaars-dealers en leningsdiensten. De kosten kunnen variëren van $11.000 (40.000 dirham) tot $55.000 (200.000 dirham), afhankelijk van de diensten. Het blijkt een goede zaak te zijn dat de VARA nu meer duidelijkheid biedt voor de crypto-ruimte. Hierover werd als slot het volgende vermeld:

Regelzekerheid is heel goed voor het bedrijfsleven, het is goed voor consumenten, investeerders en voor het emiraat Dubai. De regelgeving is langverwacht en meestal toegejuicht.

Regulatie nieuws

Nieuwe Juridische strijd voor Ripple Labs en CEO Brad Garlinghouse
Australische man veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf voor cyber-identiteitsdiefstal
Nigeriaanse Hooggerechtshof verwerpt rechtszaak van Binance-manager
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen