Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Dubai World Trade Center wil nieuwe crypto-hub worden

In de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) worden cryptocurrencies met open armen ontvangen. Het is wereldwijd dan inmiddels ook al uitgegroeid tot een enorm crypto-vriendelijke jurisdictie. Nu wil Dubai een nieuw initiatief ondersteunen voor lokale crypto-ontwikkelingen en crypto-reguleringen.


Opzetten aantrekkelijke crypto-omgeving

Het Dubai World Trade Center (DWTC) zal als onderdeel van het nieuwe initiatief een uitgebreid ecosysteem ontwerpen, gericht op de ontwikkeling en regulering ervan. Het doel is om hierdoor een aantrekkelijke omgeving voor de gehele crypto-sector op te zetten.

Hiernaast zal het project ook strenge normen afdwingen om investeerders te beschermen, zullen ze maatregelen nemen ter bestrijding van het witwassen van geld en zullen ze de bestrijding van de financiering van terrorisme gaan invoeren. Hierover zeggen ze het volgende:

“Het Dubai World Trade Center zal zorgen voor en toezicht houden op een nieuw regelgevingskader van wereldklasse voor wetgevend en handhavingsbeleid voor virtuele activa.”


Ook CEO van Binance heeft interesse

Opvallend genoeg vierde de CEO van Binance, Changpeng Zhao, als één van de eerste mensen in de crypto-community de nieuwe aankondiging van de DWTC. Zhao is dan ook zeker steeds meer geïnteresseerd in het crypto-ecosysteem in de VAE. Medio oktober kocht CZ zijn eerste huis naar verluidt in Dubai, waarna gisteren bekend werd dat er gesprekken zijn om eventueel een vestiging voor het hoofdkantoor in de VAE te plaatsen. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan. CZ meldde het volgende op Twitter:

Het initiatief komt overeen met de groeiende inspanningen van Dubai om de wereldwijde crypto-ontwikkeling te ondersteunen, aangezien zowel Dubai als de VAE actief gewerkt hebben voor de lokale economie om te profiteren van blockchain-technologie, evenals NFT’s en cryptocurrencies. Het is nog niet bekend wat precies de volgende stap van de VAE of Dubai zal gaan zijn ten aanzien van cryptocurrencies.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten