duitsland
Bitcoin

Duits parlementslid vraagt overheid overhaaste Bitcoin-verkoop te stoppen

Joana Car, een lid van het Duitse parlement en een Bitcoin-activist, vraagt de overheid om hun “overhaaste” Bitcoin-verkopen te staken en de munt te adopteren als “strategische reservemunt” om zich te beschermen tegen het traditionele financiële systeem.

Stop de haastige verkopen

“Ik verzoek u dringen om Bitcoin in staatseigendom niet overhaast van de hand te doen”, schreef de Duitse politicus op 4 juli aan de leden van de Duitse regeren.

Volgens Car kan Bitcoin Duitsland helpen zijn schatkistvermogen te diversifiëren, het zou kunnen dienen als hedge tegen inflatie en muntdevaluatie en het zou innovatie in het land kunnen bevorderen.

Een verdere sell-off is niet “verstandig” en is “contraproductief” voor het land, zei Cotar, die de brief ook gebruikte om vier Duitse politici uit te nodigen voor het evenement “Bitcoin Strategies for Nation States” in oktober om haar collega’s mogelijk te “orange-pillen.”

We spreken van orange-pillen als iemand een ander weet over te halen om in Bitcoin te gaan investeren; als in te overtuigen van de meerwaarde van de digitale munt.

$434,9 miljoen aan Bitcoin verkocht

Sinds 19 juni verkocht de Duitse overheid al voor 434,9 miljoen dollar aan Bitcoin en daar is Car nu helemaal klaar mee.

In de laatste transactie van de Duitse overheid zagen we voor 172 miljoen dollar aan Bitcoin naar Kraken en Bitstamp gaan. Die zijn daar niet naartoe gestuurd om de Bitcoin daar te hodlen.

Duitsland heeft nu overigens nog 42.274 Bitcoin in bezit, ter waarde van ongeveer 2,4 miljard dollar over al zijn wallets.

Origineel van de brief die Joana Cotar aan de Duitse overheid schreef. Bron: Joana Cotar

Cotar wil het massale verkopen door haar overheid nu stoppen en stelt dat Bitcoin kan bijdragen aan de economische onafhankelijkheid van Duitsland; plus de dat het de weerbaarheid tegen externe financiële onzekerheden kan verbeteren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren