failliet
Regulatie

Duitse crypto-bank Nuri met 500.000 gebruikers vraagt faillissement aan

Nuri, een Duitse startup crypto-bank met 500.000 gebruikers heeft op 9 augustus zijn faillissement aangevraagd. Het bedrijf noemt de slechte markt en het faillissement van Celsius en andere spelers als reden voor het faillissement.

Tegoeden klanten niet in gevaar

Nuri noemt dit besluit “de meest veilige weg voorwaarts” voor alle klanten. Het geeft aan dat de insolventie geen effect heeft op de dienstverlening, fondsen van klanten, investeringen of de mogelijkheid voor klanten om hun fondsen op te nemen van het platform.

https://twitter.com/NuriBanking/status/1557049155893215232

Sommige klanten geven aan problemen te hebben om hun fondsen met de mobiele app van het platform te halen. Nuri zelf geeft aan dat het enorme verkeer naar de applicatie daar de reden voor is en onderstreept dat “de fondsen veilig zijn.”

Nuri beheert overigens niet direct de fondsen van klanten, dat doet Solarisbank AG voor ze. Solaris zit momenteel niet met liquiditeitsproblemen, waardoor de dienstverlening van Nuri gewoon doorgaat, ondanks de herstructurering.

Vertrouwen in de toekomst

Het in Berlijn gevestigde Nuri, dat voorheen door het leven ging als Bitwala, is in 2015 opgericht en biedt verschillende vormen van spaarrekeningen aan. Om bij Nuri te sparen betaal je alleen over transacties een fee van 1 procent. Nu heeft het er dus alle schijn van dat de tegoeden van klanten in gevaar zijn, al spreekt Nuri dat zelf tegen.

“We hebben er vertrouwen in dat de procedure waar we nu inzitten de beste basis vormt voor een lange termijn herstructurering van het bedrijf”, aldus Nuri. Met de problemen voegt het Duitse bedrijf zich bij een lange lijst van andere crypto-bedrijven die in zwaar weer zitten. Onder andere Voyager Digital, Celsius en Three Arrows Capital horen bij die lijst.

Tot nu toe blijft het in Nederland stil rondom de grote spelers. Het lijkt erop dat de Nederlandse partijen voor het grootste deel hun zaken op orde hebben. Al is de crypto-winter nog niet definitief voorbij en kan er uiteraard nog van alles gebeuren.

Regulatie nieuws

Coinbase juridisch hoofd verdedigt Tornado Cash in Amerikaanse rechtszaak
Snowden waarschuwt: NSA kan het internet volledig overnemen!
Crypto zal cruciale rol spelen in de Amerikaanse verkiezingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving