German Shepherd dog in construction with safe helmet, bokeh con
NFT

Duitse inlichtingendienst werft cybertalent met NFT’s en hondenthema

In een opvallende poging om blockchaintalent aan te trekken, heeft de Duitse federale inlichtingendienst bijna 1.000 niet-fungibele tokens (NFT’s) op het Ethereum-netwerk gelanceerd.

BND’s Cryptografische Hondenjacht

De Duitse buitenlandse inlichtingendienst, de Bundesnachrichtendienst (BND), heeft een intrigerend initiatief ontplooid: de lancering van een hondenthema NFT-collectie, gekoppeld aan een op blockchain gebaseerde speurtocht. Dit innovatieve wervingsproces is ontworpen om nieuw en getalenteerd cybertalent aan te trekken.

Eerder in juni introduceerde de BND de ‘Dogs of BND‘-collectie, bestaande uit 999 NFT’s geïnspireerd door de bewakings- en beveiligingshonden van de dienst. De collectie maakt ook slimme referenties naar verschillende inlichtingenrollen.

De BND maakte op haar officiële website bekend dat deze NFT’s exclusief te bemachtigen zijn door het vinden van een specifieke code. Deze code, geplaatst op Instagram, leidt naar een Ethereum-adres. Slechts de meest bekwame en inzichtelijke cyberspace-experts kunnen deze code ontcijferen en zo in aanmerking komen voor een NFT.

Discussie over Belastinggeld

Er ontstond wat rumoer rond het BND-initiatief. Een persoon op Twitter vroeg zich af of belastinggeld was gebruikt om de NFT’s te betalen. Deze vraag, die opkwam na het delen van een Instagram-afbeelding waarop de BND duidelijk te zien was, roept zeker vragen op die nader onderzoek verdienen.

BND daagt cyberbeveiligingstalent uit

Op 19 juni organiseerde de BND een ontmoeting met de Duitse crypto-website BTC-Echo. Hier kondigde de dienst aan dat ze een unieke uitdaging hadden gecreëerd, gericht op het identificeren van getalenteerde professionals in cyberbeveiliging.

Momenteel zijn twaalf van de NFT’s nog niet vrijgegeven. De BND gaf echter aan dat er toekomstige, meer uitdagende missies zullen volgen, met deze tokens als mogelijke prijzen.

De aandacht voor deze unieke NFT-collectie is aanzienlijk toegenomen, met een aanzienlijke stijging van zowel de bodemprijzen als de handelsvolumes van de NFT’s. Tussen 21 en 22 juni steeg de bodemprijs van 0,000001 Ether (ETH) naar 0,052 ETH, wat ongeveer een waarde van $100 vertegenwoordigt.

Ondanks deze aanzienlijke waardestijging blijft de liquiditeit van de collectie nog steeds relatief laag. Op 21 juni bedroeg het totale handelsvolume van de collectie ongeveer 1 ETH, wat suggereert dat er slechts zo’n 20 NFT’s door verzamelaars zijn verkocht.

NFT nieuws

Herstructurering bij Yuga Labs na moeilijke periode
Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?