Germany Bitcoin
Bitcoin

Duitse overheid verkoopt meer dan €50 miljoen aan Bitcoin

In een opvallende beweging heeft een cryptocurrency wallet, gelabeld als “Duitse overheid (BKA)”, op 25 juni meer dan €50 miljoen aan Bitcoin verkocht. De verkoop omvatte drie afzonderlijke transacties, waarbij in totaal 900 Bitcoin werd verhandeld.

Deel is naar Coinbase gestuurd en ander deel naar Kraken

De eerste transactie van 200 BTC werd naar de Coinbase-beurs gestuurd, gevolgd door een tweede transactie van nog eens 200 BTC naar de Kraken-beurs. De derde en grootste transactie, ter waarde van 500 BTC ofwel meer dan €28 miljoen, werd verzonden naar de wallet “139Po”, waarvan de eigenaar onbekend is, aldus onchain intelligence-provider Arkham Intelligence.

Alhoewel de identiteit achter wallet “139Po” onduidelijk blijft, heeft de Duitse overheid eerder transacties met dit adres uitgevoerd. Op 20 juni stuurde de overheid 800 BTC naar deze wallet en nog eens 500 BTC op 19 juni.

Nog meer dan 46.000 Bitcoin in wallet over

Na de recente transacties bevat de door de overheid gelabelde wallet nog steeds 46.359 Bitcoin, met een geschatte waarde van meer dan $2,8 miljard. Deze grote hoeveelheden BTC zouden een aanzienlijke verkoopdruk kunnen veroorzaken, waardoor de prijs van Bitcoin onder de psychologische grens van €56.000 kan dalen.

De prijs van Bitcoin is al enige tijd aan het dalen, met een verlies van 11% op maandbasis en meer dan 7% op weekbasis. Om 9:40 uur UTC handelde Bitcoin net boven de $61.000, volgens gegevens van Bitstamp.

Populaire analist Willy Woo suggereerde in een bericht op 22 juni dat Bitcoin mogelijk een correctie doormaakt die tot vier weken kan duren voordat de prijsstijging wordt hervat. Hij schreef aan zijn 1,1 miljoen volgers: “Dit model in de gaten houden… waarschijnlijk nog 1-4 weken afkoelen voordat de prijsactie van #Bitcoin saai genoeg is. Grafiek: Intensiteit van speculanten die casinospellen spelen.”

Groot deel van fondsen zijn mogelijk in beslag genomen

De Duitse overheid wekte op 19 juni voor het eerst vermoedens van mogelijke Bitcoin-verkoop, toen het een overdracht van 6.500 BTC uitvoerde ter waarde van meer dan €396 miljoen. Naast de transacties naar niet-gelabelde wallets, wordt het merendeel van de Bitcoin naar gecentraliseerde beurzen overgedragen, wat erop wijst dat de overheid mogelijk van plan is om meer Bitcoin te verkopen.

De fondsen in de wallet zijn sinds februari 2024 bijna 50.000 BTC waard en worden verondersteld in beslag genomen te zijn van de illegale filmwebsite-exploitant Movie2k.

Juli kan echter nog meer verkoopdruk met zich meebrengen, aangezien de ingestorte cryptocurrency-exchange Mt. Gox heeft aangekondigd dat het zijn gebruikers zal terugbetalen. Meer dan €8,8 miljard aan Bitcoin is verschuldigd aan ongeveer 127.000 Mt. Gox-crediteuren, die al meer dan tien jaar wachten op teruggave van hun fondsen. Dit zou aanzienlijke verkoopdruk voor Bitcoin kunnen veroorzaken.

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten