Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Duitse spaarbanken willen Bitcoin aan 50 miljoen klanten aanbieden

Spaarbanken in Duitsland lijken er klaar voor te zijn om klanten rechtstreeks vanuit hun betaalrekeningen te laten investeren in grote cryptocurrencies als de Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).


Lanceren van proefproject

Spaarbanken in Duitsland werken naar verluidt aan een pilot om volgend jaar een interne cryptocurrency-wallet te lanceren. Later willen ze de wissel-functie toevoegen aan deze wallet. Dit meldt het Duitse Capital.de.

Het proefproject is hiermee een nieuwe zet van traditionele banken om cryptocurrencies toch te omarmen. Het project moet echter nog wel goedgekeurd worden door de verschillende commissies in het land. Naar verluidt ontwerpt een expertgroep van de Duitse IT-dienstverlener ‘S-Payment’ het eerste concept voor het project.

Om de goedkeuring hiervoor te krijgen, zal er gestemd worden met alle individuele spaarbanken. Hierbij zullen 370 spaarbanken onafhankelijk beslissen of zij mee willen doen aan een dergelijk project. Naar verluidt hebben diverse banken al aanzienlijke interesse getoond.


Duitsland zeer crypto-vriendelijk

Spaarbanken in Duitsland, ofwel Sparkassen, zijn eigenlijk commerciële banken die exploiteren in een gedecentraliseerde structuur. Iedere bank opereert hierbij onafhankelijk. Met ongeveer 50 miljoen klanten hebben de spaarbanken naar verluidt 1 biljoen euro aan totale activa.

In de afgelopen jaren is Duitsland naar voren gekomen als wereldwijd één van de meest crypto-vriendelijke landen, waarbij de Federale Financiële Toezichthoudende Autoriteit eerder dit jaar een bedrijfslicentie voor crypto-bewaring heeft afgegeven voor de Duitse tak van Coinbase. De Duitse beursexploitant Deutsche Boerse heeft ook meer dan 20 crypto-exchange-traded producten genoteerd op zijn digitale beurs, Xetra.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten