Bitcoin

Duitse stock exchange gaat Bitcoin ETP noteren

Investeringsmaatschappij ETC Group is van plan eind juni een Bitcoin ETP te noteren op de Duitse Xetra digitale exchange.


Nieuwe ETP op de Duitse markt

De in Londen gevestigde ETC Group zal deze maand het eerste crypto exchange traded product (ETP) op de Duitse Xetra digitale exchange plaatsen. Handelaren in het Verenigd Koninkrijk, Italië en Oostenrijk zullen ook in aandelen van het nieuwe product kunnen handelen.

Volgens ETF Stream heeft de ETC Group op 9 juni aangekondigd dat Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE), een exchange-traded product (ETP), op Deutsche Börse Xetra zal lanceren. Dit gaat gebeuren nadat het goedkeuring heeft gekregen van Duitse financiële toezichthouders.

BTCE volgt de prijs van Bitcoin. Daarnaast wordt het ook fysiek ondersteund door de Bitcoin. Bradley Duke, Chief Executive Office van de ETC Group, zei:

“De cryptosector wordt tegengehouden door zorgen over complexiteit, toegankelijkheid en governance. Met BTCE vervoeren we Bitcoin naar de plooi van reguliere, gereguleerde financiële markten. Daarmee hebben beleggers voordelen bij het handelen in en het in bezit hebben van Bitcoin via een gereguleerde beveiliging. Daarnaast krijgen ze de optie om Bitcoin in te wisselen zodra ze dat willen . ”

Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Niet echt een ETF

De groep verklaarde dat het Bitcoin handel aanbood via een ETP structuur. Dit is niet helemaal hetzelfde als het hebben van een exchange-traded fund, een ETF. Volgens het bedrijf voldoet het hybride ETP product niet aan de precieze definitie van een ETF in de EU. Mede omdat het een enkel een activum instrument is.


Onbewezen terrein voor Duitsland

Ondanks tal van aanvragen heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nog geen Bitcoin ETF goedgekeurd voor het publiek in de Verenigde Staten. Dit komt door de bezorgdheid over de verificatie van de geldigheid van activa, marktmanipulatie en de veilige opslag van de fysiek gesteunde activa.

In maart werd gemeld dat de Duitse financiële waakhond (BaFin) regelgevende normen heeft aangekondigd die lokale bedrijven moeten naleven als ze crypto-bewaardiensten aanbieden. Elk Duits bedrijf dat zich met crypto bezighoudt, moet de toestemming van BaFin verkrijgen.

 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom