duitsland
Bitcoin

Duitsland verplaatst nogmaals $362 miljoen aan Bitcoin terwijl verkoop doorgaat

De Duitse overheid heeft vandaag opnieuw een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin verkocht, wat een sterke invloed heeft op de cryptomarkt. Volgens blockchainanalysebedrijf Arkham Intelligence heeft de overheid in totaal $362 miljoen aan Bitcoin overgedragen naar Kraken en andere cryptoplatformen.

Duitsland bezit nog zo’n $1,3 miljard aan Bitcoin

Arkham Intelligence heeft vastgesteld dat de Duitse overheid vijf verschillende wallets beheert, die als één entiteit worden gevolgd op hun platform. Op dit moment bevatten deze portefeuilles samen nog ongeveer $1,3 miljard aan Bitcoin. De recente verkoop komt bovenop een eerdere transactie van gisteren, waarbij zo’n $900 miljoen aan Bitcoin werd verkocht.

Waar gaan de Bitcoins naartoe?

De overdrachten van dinsdagmiddag omvatten $55 miljoen aan Bitcoin naar de Amerikaanse crypto-exchange Kraken en $6 miljoen naar de in Chicago gevestigde liquiditeitsverstrekker Cumberland DRW. Cumberland is een nieuwkomer in de bewegingen van de door de Duitse overheid in beslag genomen Bitcoin en verscheen voor het eerst gisteren, toen de Duitse Bundeskriminalamt (BKA) $7,6 miljoen naar hen stuurde.

Het grootste deel van de Bitcoins (5.000 BTC) ter waarde van ongeveer $246 miljoen, is echter verplaatst naar een portefeuille waarvan Arkham vermoedt dat het een “waarschijnlijk institutionele deposit-/OTC-service” is.

Volgens gegevens van Arkham bezit Duitsland nu $1,3 miljard aan Bitcoin in zijn wallets, een daling ten opzichte van $3,5 miljard begin juni. Het is mogelijk dat de overheid nog niet alle Bitcoin heeft verkocht die eerder naar exchanges is verplaatst, gezien de bewegingen van BTC van exchange-accounts terug naar de wallets.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Analist die Bitcoin bodem van 2018 voorspelde is bearish
Meer verkoopdruk: Genesis stuurt $720 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase
Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen