Bank
Bitcoin

Dwpbank wil crypto aanbieden aan 1.200 Duitse banken

Deutsche WertpapierService Bank (Dwpbank), een aanbieder van effectenverwerking aan ongeveer 1.200 banken in Duitsland, lanceert een nieuw platform genaamd wpNex, dat in de tweede helft van dit jaar Bitcoin zal aanbieden aan alle retailklanten van de aangesloten banken.

Cryptorekeningen zonder extra procedures

Het nieuwe aanbod bevat cryptorekeningen die naast andere rekeningen van bankklanten zullen bestaan en volgens lokale media geen extra Know Your Customer-procedures vereisen. Wallet-as-a-service provider Tangany en Bankhaus Scheich’s Tradias digital asset trading service zullen ook deelnemen aan het nieuwe platform. In tegenstelling tot private klanten zullen zij geen privésleutels bezitten. 

Dwpbank CEO Heiko Beck heeft aangegeven dat de bank van plan is om in de toekomst andere cryptocurrency’s, digitale activa en tokenized effecten aan de dienst toe te voegen. MLB Banking was het eerste Dwpbank-filiaal dat zich aanmeldde bij het platform en heeft er al een transactie op uitgevoerd. MLP Banking’s hoofd voor de verwerking van rekeningen en effecten, Paul Utzat, meldt het volgende

“In ons MLP-klantenportaal is het een logische aanvulling op het bestaande vermogensbeheeraanbod.” 

Transacties kunnen plaatsvinden zonder dat zij via een aparte betaalrekening moeten gaan, aangezien cryptorekeningen gekoppeld zijn aan eurogeldrekeningen.

Duitse crypto-industrie beleeft ups en downs

Duitsland staat bekend als een van de meest crypto-vriendelijke landen ter wereld. In februari maakte DZ Bank bekend dat het van plan is om crypto toe te voegen aan haar vermogensbeheerdienst. Met 8.500 vestigingen is DZ Bank de op één na grootste bank van Duitsland qua activa en fungeert als centrale instelling voor een netwerk van bankcoöperaties.

In november vorig jaar moest de Duitse cryptobank Nuri de deuren sluiten als gevolg van de dalende cryptomarkt. Het bedrijf telde op dat moment een half miljoen klanten. Aan de andere kant van het financiële spectrum daalden de aandelen van Deutsche Bank op 24 maart sterk, te midden van de groeiende instabiliteit onder Europese banken. Naar verluidt voerde Deutsche Bank’s vermogensbeheerdivisie, DWS, gesprekken met Tradias over mogelijke investeringen in de dienst.

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen