Bitcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

ECB verhoogt rente met 0,5 procent, wat betekent dit voor Bitcoin?

De Europese Centrale Bank heeft de rentetarieven opnieuw verhoogd. De drie voornaamste rentetarieven van de centrale bank zijn met 0,5 procentpunt verhoogd, waardoor de depositorente nu op 2,5 procent staat. De Bitcoin koers heeft mild negatief gereageerd op de vijfde rente verhoging op rij van de ECB.

De renteverhoging van 50 basispunten (0,5%) van vandaag is even groot als de vorige die in december werd doorgevoerd. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft ook aangekondigd dat ze het voornemen hebben om de rente op de eerstvolgende beleidsvergadering in maart wéér met een half procentpunt te verhogen. Hierna zal er geëvalueerd worden hoe het verder moet met de rente.

Bitcoin koers reageert negatief op renteverhoging ECB

De Bitcoin koers heeft negatief gereageerd op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. De koers zakte op het moment van de aankondiging van $24.000 naar een dieptepunt van $23.513. Sindsdien lijkt de koers ietwat te herstellen waardoor het op het moment van schrijven rond de $23.672 staat.

BTC koers na rentebesluit ecb
BTC koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Waarom blijft de ECB de rente verhogen?

Het doel achter het verhogen van de rente is het afremmen van de economie en het verminderen van de inflatie. Hierbij wordt geld lenen duurder, zodat er minder wordt geïnvesteerd en mensen minder geld uitgeven. De inflatie in de eurozone is weliswaar gedaald de afgelopen maanden, maar de 8,5 procent in januari is nog steeds veel te hoog. De centrale bank van Europa moet dus wel de rente verhogen. Precies zoals de Federal Reserve van Amerika ook doet.

Regulatie nieuws

Italië blokkeert ChatGPT en onderzoekt vermoedelijke overtredingen
India incasseert meer dan $19,2 miljoen aan cryptobelastingen in het fiscale jaar 2023
Thaise SEC wil de beperkingen op Initial Coin Offerings opheffen
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden