Bitcoin up
Bitcoin

Econoom: Bitcoin herhaalt koersactie van 2019

Benjamin Cowen, een populaire econoom binnen de Bitcoin-gemeenschap, constateert dat de huidige koersactie van Bitcoin lijkt op de prijsactie van 2019.

In een nieuw interview met finance- en tech-YouTuber David Lin deelt Cowen dat cijfers op het gebied van social media laten zien dat Bitcoin in de voetstappen van de prijsactie van 2019 volgt.

Bitcoin als in 2019

Volgens Cowen dipte het aantal mensen dat naar YouTube-kanalen voor crypto kijkt significant, wat naar zijn idee aangeeft dat de koers kan omkeren en net als in 2021 kan beginnen met stijgen.

“Ik denk dat deze situatie meer lijkt op 2019 en daar zijn een aantal redenen voor. De eerste ligt in de statistieken die ik volg: de sociale interesse in crypto, die in wezen bestaat uit mensen die naar crypto YouTube-kanalen kijken.

Je kunt daarin zien dat in 2021, toen we een gigantische bullrun hadden, dat er heel veel mensen naar de YouTube-kanalen keken. Sommige kanalen hadden op die momenten gemiddeld vier miljoen views per dag. Nu hebben diezelfde kanalen gemiddeld nog maar 850.000 views per dag.

Als je teruggaat en naar het sociale risico kijkt, dan kun je zien dat die naar een dieptepunt daalde en weer opveerde. Het lijkt voor mij heel erg op 2019″, aldus Cowen.

Retail moet nog komen?

Het vreemde aan de huidige bullrun is volgens Benjamin Cowen dat het retail publiek nog altijd moet komen. “Wat we hebben ervaren is naar mijn idee niet te vergelijken met de manie van 2021, omdat het retail publiek nooit echt terugkeerde.

Dit is iets heel interessants geweest met betrekking tot deze bullmarkt, maar tegelijkertijd ook iets heel verwarrends. Vooral omdat Bitcoin naar een all-time high ging, maar particulieren niet opnieuw massaal instapten.

Dan is er nog één stukje bewijs dat suggereert dat 2019 niet de slechtste vergelijking is. Qua procentuele stijging is die van eind 2022 tot en met 2024 namelijk behoorlijk vergelijkbaar met die van 2019.

Als je de koersrange van de low van 2018 pakt tot de top van 2019, dan zit je op een stijging van 350%. Hetzelfde zagen we met de rally van 2022 tot en met begin 2024″, aldus Cowen.

Wat denken jullie? Gaan de particulieren nog naar Bitcoin komen dit jaar of moeten we het een keer zonder retail doen?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt na gemengde inflatiecijfers uit de VS
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Meer risico in de Bitcoin-handel: leverage stijgt naar recordniveau
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde