Bitcoinn bearmarket
Bitcoin

Econoom voorspelt crash voor de Bitcoin koers

De populaire econoom Alex Krüger waarschuwt handelaren over Bitcoin. Volgens de econoom kan het zomaar gebeuren dat we een koerscrash krijgen na de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten. In een lang verhaal op Twitter vertelt de analist aan zijn 158.900 volgers dat hij een daling verwacht na de goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Bitcoin gaat eerst stijgen en daarna dalen

Meteen na de goedkeuring verwacht Krüger nog een stijging van de Bitcoin koers, gevolgd door een daling ongeveer twee weken na de goedkeuring.

“Bitcoin ETF basis-scenario:

#1 Wanneer: 8-10 januari

#2 Eerste reactie: Bitcoin koers omhoog bij goedkeuring (ETF nu voor 90% ingeprijsd)

#3 Vervolg: daling onder het koersniveau van voor de lancering na 2 weken, waarmee de hefboom-handelaren worden uitgewassen. (verklaring: de markt is nu heel heet, met altcoin-fundings van 20-60% en de maart-futures voor Bitcoin op 17-20%).

Weet dat er nog geen officiële datum is voor de lancering van de Spot ETF, dat kan enkele dagen na de goedkeuring plaatsvinden of veel later. Gezien de hoeveelheid ETFs die in de race zijn, lijkt eerder logischer dan later”, aldus Alex Krüger.

Gevaren voor de Spot Bitcoin ETF

De econoom zegt dat een sterke kapitaalinstroom na de lancering van de ETF de Bitcoin koers een boost kan geven.

Maar als de instromen zwak zijn of de ETF wordt afgewezen, dan kan de Bitcoin koers volgens Krüger een tik krijgen.

“#4 Na de lancering: sterke instromen of volumes kunnen de opwaartse trend een vervolg geven (of als er zwakke data komt kunnen de koersen crashen). Wees gewaarschuwd dat de Bitcoin koers bij een afwijzing van de ETF snel kan dalen.

Het lijkt in ieder geval een goed idee om in januari je alerts aan te zetten”, aldus Krüger.

Inmiddels is de Bitcoin koers met ruim 7 procent gestegen naar het niveau van 45.250 dollar, waarmee de markt zich duidelijk lijkt voor te bereiden op de lancering van de Spot Bitcoin ETFs.

Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Nog maar even: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analisten waarschuwen: Bitcoin nog niet uit de gevarenzone
Crypto-analist: Niet bullish over Bitcoin tot koers $70.000 bereikt
Bitwise CIO noemt Bitcoin ETFs een groot succes en is enorm bullish
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten