Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Bitcoin heeft in zijn 11 jarige bestaan veel namen gekregen. ‘Een zwendel’, ‘rattengif’, ‘een bubbel’. Dit komt allemaal door de enorme volatiliteit die de bull run van 2017 heeft veroorzaakt. Toch lijkt het erop dat steeds meer mensen beginnen te geloven in het nut van BTC. Of toch niet? De Bitcoin produceert niets en is puur speculatief. Er zit niks achter. Mede daarom zegt Tendayi Kapfidze, econoom van ‘The Lending Tree’ tegen Yahoo Finance dat het een piramidespel is.
“Het is een piramidespel. Je verdient alleen geld op basis van mensen die na je binnenkomen.” vertelt hij.
Hoewel de verklaring van de econoom op een manier wel onderbouwd is, wordt de uitspraak direct onderuit gehaald door de resultaten die BTC boekt. Bitcoin is in 2019 gekroond tot investering van het decennium. BTC is de koning van de crypto’s. De munt is in 11 jaar tijd 62.500% meer waard geworden.
BTC is dus een wildcard geweest voor investeringen. Ook Kapfidze geeft dit toe. Maar, het doel en het probleem dat het probeert op te lossen is nergens te vinden, vertelt hij.
De Bitcoin, bedacht door Satoshi Nakamoto, zou moeten dienen als een nieuwe vorm van geld. Een gedecentraliseerde eenheid met een enorm verwerkingsvermogen. Maar, we zien nu dat BTC niet echt gebruikt wordt als geld. Terugkijkend in de geschiedenis zien we ook bijna elke vorm van ‘nieuw geld’ falen. Het huidige systeem werkt verrassend goed, ondanks dat centrale banken hun drukpersen versnellen. De vraag is nu of een nieuwe crisis de Bitcoin naar voren kan schuiven als een nieuwe betaaleenheid.
Er is nog geen probleem en Kapfidze zegt dan ook het volgende:
“Het is een oplossing die op zoek is naar een probleem.”
De econoom doet dus vrij negatieve uitspraken over de digitale munt. Toch zijn lang niet alle economen het met Kapfidze eens. Zo vertelt econoom Oliver Pursche dat hij zelf investeert in BTC. “Al is het alleen om meer te leren over de nieuwe technologie.”
Trump wil alle Bitcoin in de VS laten minen, maar experts noemen dit onhaalbaar vanwege decentralisatie en technische obstakels.
De Bitcoin-prijs stijgt naar $100.000 na officiële certificering van Trump’s verkiezingsoverwinning. Leer hoe zijn regelgevende hervormingen de markt beïnvloeden.
De Bitcoin koers heeft in korte tijd een spectaculaire stijging gemaakt en staat voor het eerst in 3 weken weer boven de $102.000.
Analist: Bezit minimaal 10.000 XRP om toekomstige winstkansen te benutten. Slechts 7,4% van wallets bevat deze hoeveelheid tokens.
Volgens Nicholas Merten gaat de Bitcoin koers compleet instorten te komende twee weken. Waarom is hij zo bearish?
Elon Musk’s ‘Kekius Maximus’-actie veroorzaakt hype op de cryptomarkt, met memecoins geïnspireerd door Pepe die explosief in waarde stijgen.