Altcoin, Solana

Ecosysteem Polkadot krijgt investering van $20 miljoen

RockX, een digitale activa ontwikkelaar, wil het ecosysteem van Polkadot verbeteren door middel van een investeringsprogramma van $20 miljoen. Naar verluidt duurt dit programma 5 jaar, waardoor circa $4 miljoen per jaar geïnvesteerd zal worden. Hiernaast zal het team van ontwikkelaars ook nog technische ondersteuning bieden.


Beheerder knooppunt altcoins

In ruil voor deze diensten ontvangt RockX tokens of aandelen van de ondersteunde projecten.

RockX is niet geheel nieuw in de cryptocurrency-industrie. Het bedrijf beheert momenteel al een knooppunt voor meerdere altcoins, waaronder Cosmos, Oasis, Polkadot, Solana en Terra. Hiernaast runt het bedrijf een aantal Bitcoin (BTC) miningfaciliteiten.

Naar verluidt is het investeringsbedrag opgehaald door meerdere anonieme investeerders. Alhoewel zij met een investeringsbedrag van $20 miljoen een aanzienlijke investering doen, zullen zij geen enkele invloed uitoefenen op welke projecten zij zullen ondersteunen.


Nog geen projecten in investeringsprogramma

Echter is momenteel nog geen enkel project opgenomen in het investeringsprogramma. Verwacht wordt echter dat dit niet lang meer gaat duren en dat RockX binnenkort met een update zal komen hierover.

Het team van RockX overweegt om in de toekomst vrijblijvende subsidies toe te kennen aan bepaalde projecten. Dit suggereert dat het bedrijf lang in de industrie actief wil blijven, wat een positief teken is.

Alhoewel afgelopen week bekend werd dat Polkadot de ‘Polkadot Treasury’ opgericht had, lag daar geen verband met dit betreffende investeringsprogramma. Toch delen zij een gelijkaardige visie, namelijk om projecten op te bouwen en te promoten.