Newsbit

Bitcoin (BTC) ETF

Eerste Bitcoin ETF in Latijns Amerika goedgekeurd

Bitcoin (BTC) ETF

De Braziliaanse Securities & Exchange Commission (SEC) heeft nu officieel groen licht gegeven voor een Bitcoin (BTC) ETF in Latijns Amerika.


Ticker QBTC-11

De Bitcoin ETF, afkomstig van QR Capital, heeft de ticker QBC-11 gekregen. Deze ETF zal op de B3-beurs verhandeld worden, die zich in Sao Paulo gevestigd heeft. Het zal de CME CF Bitcoin Reference Rate, de zeer gewaardeerde cryptocurrency-benchmark, gebruiken om dagelijks de intrinsieke waarde (NAV) te bepalen.

Benoemingswaardig is het dat dit wereldwijd gezien pas de vierde goedgekeurde Bitcoin ETF is. Brazilië zelf is wereldwijd het tweede land dat een Bitcoin-gebonden ETF heeft goedgekeurd. In Canada zijn de eerste 3 Bitcoin ETF’s goedgekeurd, waarmee het land momenteel de meeste ETF’s goedgekeurd heeft. B3 is tevens wereldwijd ook de tweede beurs die toegang gaat aanbieden tot een dergelijk ETF-product. De unieke Purpose Bitcoin ETF – die zijn explosieve debuut maakte in februari – heeft al meer dan CA $1 miljard aan AUM overschreden.


Bitcoin ETF’s moeten nog beginnen in Amerika

Alhoewel Bitcoin zelf steeds populairder wordt in de Verenigde Staten, moet het nog steeds een deel van de $5 biljoen ETF-markt in het land bemachtigen. Om dit te doen, hebben diverse bedrijven inmiddels al een aanvraag ingediend voor dergelijke producten bij de Amerikaanse SEC, waaronder onlangs ook VanEck. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

De commissaris van de Amerikaanse SEC, Hester Pierce, heeft onlangs haar frustratie geuit over de weigering van haar collega’s om een Bitcoin ETF goed te keuren door het volgende te melden:

“Wij hebben onszelf in een klein gat gegraven. Veel mensen zijn op zoek naar een manier om toegang te krijgen tot de activaklasse.”

Hester Pierce, SEC-commissaris

Het is op dit moment nog niet bekend of de aanvraag van VanEck zal worden goedgekeurd of niet.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top