Bitcoin Nieuws

SEC heeft 45 dagen om te reageren VanEck Bitcoin ETF aanvraag

De Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten heeft 45 dagen om een eerste beslissing te nemen over de aanvraag van het VanEck Bitcoin exchange-traded fund (ETF). De aanvraag werd op 15 maart officieel op haar website gepubliceerd.


Eerdere aanvragen afgekeurd

De SEC moet de Bitcoin ETF-aanvraag binnen het tijdsbestek van 45 dagen goedkeuren, weigeren of verlengen. HDe SEC kan de beraadslagingsperiode verlengen tot 249 dagen alvorens een definitieve beslissing te nemen. Het publiek heeft ook een periode van drie weken om opmerkingen in te dienen op de SEC-website.

De Chicago Board Options Exchange (CBOE) heeft in januari een aanvraag ingediend om de VanEck Bitcoin ETF op de lijst te zetten. VanEck was de hoop van BTC ETF’s in 2017 toen verschillende bedrijven op zoek waren naar SEC-goedkeuring voor een Bitcoin ETF.

Destijds werkte VanEck samen met blockchain-startup SolidX om een gezamenlijke Bitcoin ETF in te dienen. De VanEck/SolidX BTC ETF werd echter ingetrokken voordat de SEC een beslissing nam over de indiening.

In januari spande SolidX een rechtszaak aan tegen VanEck. SolidX beschuldigde VanEck van plagiaat. Volgens de details van de klacht zei SolidX dat VanEck te kwader trouw handelde door op basis van zijn werk een Bitcoin ETF in te dienen.


Verandering van leiderschap in de commissie

Dat het weer spannend wordt of de aanvraag goedgekeurd gaat worden is vooral omdat er een verandering in leiderschap gaande is bij de commissie nu Clayton weg gaat. Dat hij weggaat zien crypto-fans als een kans aangezien hij in zijn ambstermijn negen Bitcoin ETF’s afwees. Het zou kunnen zijn dat de volgende leider positiever staat tegenover een Bitcoin ETF.

De ongereguleerde aard van de Bitcoin-spotmarkt werd als reden gegeven voor elke afwijzing. De SEC verklaarde dat prijsmanipulatie aan de orde van de dag was en daarom keurde ze telkens de aanvragen af.

Eerder in maart diende het in New York gevestigde vermogensbeheerbedrijf WisdonTree een Bitcoin ETF-aanvraag in bij de SEC. Ondertussen zeggen sommige marktcommentatoren dat de BTC ETF-goedkeuringen in Canada de commissie ertoe kunnen aanzetten haar eerdere terughoudendheid te heroverwegen.

In februari keurden Canadese toezichthouders inderdaad een aantal Bitcoin ETF’s goed. Hiermee werden ze de eerste dergelijke beleggingsproducten in Noord-Amerika. Na het aanvankelijke succes van deze ETF’s, proberen sommige bedrijven nu hun catalogus uit te breiden door Ethereum ETF’s te lanceren.

Bitcoin nieuws

CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin
Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten