BitcoinRent
Bitcoin

Eerste Bitcoin huurovereenkomst in Rosario, Argentinië

In Rosario, de derde grootste stad van Argentinië, is een opmerkelijke huurovereenkomst tot stand gekomen. Een lokale verhuurder en huurder hebben afgesproken dat de huur maandelijks in Bitcoin (BTC) zal worden voldaan. Dit unieke contract, dat op 11 januari in de lokale krant Paginal 12 werd gemeld, is het eerste in zijn soort in Argentinië.

Recente wetswijzigingen maken dit mogelijk

Deze ontwikkeling werd mogelijk gemaakt door recente wetswijzigingen, ingevoerd door de nieuwe presidentiële regering. Volgens het contract zal de maandelijkse huurbetaling gelijk zijn aan $100 in Bitcoin, en de betaling zal via Fiwind, een lokaal cryptoplatform, plaatsvinden. Beide partijen in het contract zijn ervaren gebruikers van cryptocurrency.

De Argentijnse huurwet, onderdeel van het nationale rechtssysteem, onderging wijzigingen onder het leiderschap van de nieuw gekozen president Javier Milei. Milei won in november 2023 de algemene verkiezingen, te midden van een landelijke inflatiecrisis.

Bezit van crypto’s inmiddels gelegaliseerd

Diana Mondino, de minister van Buitenlandse Zaken, Internationale Handel en Eredienst, verklaarde in december 2023 dat een nieuw decreet, gericht op economische hervormingen en deregulering, het gebruik van Bitcoin en andere cryptocurrencies in bepaalde omstandigheden zou toestaan. Daarnaast heeft de regering ook maatregelen genomen om het bezit van cryptocurrencies te legaliseren, zelfs bij te late belastingaangiften. Er is een regularisatieregeling geïntroduceerd waarbij belastingbetalers vóór eind maart 2024 een vast belastingtarief van 5% op bezittingen betalen, dat oploopt tot 10% vanaf april en 15% van juli tot eind september.

Deze gebeurtenis markeert een significante stap in de acceptatie van digitale valuta in Argentinië en kan als voorbeeld dienen voor andere landen die te maken hebben met economische uitdagingen en de potentie van cryptocurrency als alternatieve betaalmiddel overwegen.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?