Bitcoin Nieuws

Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen

Het Australische Iris Energy kan de dalende Bitcoin koersen niet meer aan. Om aan zijn schuldverplichtingen te voldoen, moest Iris Energy de stekker eruit trekken bij sommige miners die niet voldoende opleverden. Uit een nieuw document dat het bij de SEC deponeerde, blijkt dat het om miners ging die als onderpand voor de lening waren opgegeven. Die gaan nu waarschijnlijk in de verkoop.

Onvoldoende cashflows

De apparaten in kwestie produceren onvoldoende cashflow om aan de schuldverplichtingen te voldoen. Tegen de huidige koersen en hashrate genereert de operatie ongeveer 2 miljoen aan bitcoin per maand, maar dat weegt niet op tegen de schuldverplichtingen van 7 miljoen dollar per maand. Iris Energy heeft nu zijn capaciteit met 3,6 EH/s (exahash per seconde) teruggeschroefd.

Daarmee blijft er een capaciteit van 2,4 EH/s over, waarvan 1,1 EH/s al operationeel is en 1,4 EH/s onderweg is en nog niet aanstaat. Het bedrijf laat verder weten dat de datacenter-capaciteit en de ontwikkelingspijplijn niet geraakt zijn door deze gebeurtenis. Daarnaast heeft het al 75 miljoen dollar aan aanbetalingen gedaan naar Bitmain voor een nieuwe 7,5 EH/s aan mining hardware.

Aandeel onderuit

Het aandeel van Iris Energy is als gevolg van het nieuws uiteraard hard geraakt. Deze viel namelijk met 18 procent naar beneden om de dag uiteindelijk te eindigen op 1,65 dollar. Daarmee bereikte het een all-time low, waarmee Iris Energy nu 94 procent verwijderd is van zijn all-time high van 24,80 dollar waarop het handelde in november 2021.

Bitcoin miners hebben nu last van de duistere driehoek van hoge hashrates, hoge energieprijzen en de lage bitcoin koers. Dit zorgt ervoor dat veel miners de energierekening niet meer kunnen betalen en onder zware druk komen. “Als de prijs niet snel stijg, dan gaan er de komende tijd veel miners failliet”, aldus Charles Edwards van Capriole Fund. Voor nu lijkt er weinig reden voor Bitcoin om aan een stijging te beginnen.

Bitcoin nieuws

Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Aantal Bitcoin-ATM’s stagneert
Bijna één miljoen crypto-adressen bevatten ten minste 1 Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken
Bitcoin koers kleurt donkerrood & grote volatiliteit op komst

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten