Exchange

Eigenaar van Coincheck neemt drastische maatregelen in managementstructuur

Monex Group, de Japanse financiële dienstverlener die in midden 2018 de (gehackte) cryptocurrency exchange Coincheck heeft overgenomen, gaat belangrijke wijzigingen in zijn managementstructuur aanbrengen.


Uitbreiding van takenpakket

Één van de aanpassingen is een uitbreiding van het takenpakket van de huidige representatieve directeur en tevens president van Monex Group. Zo zal hij ook de vertegenwoordiger en voorzitter van Moenx worden, evenals de voorzitter van de crypt exchange Coincheck. Hierdoor wordt zijn takenpakket flink uitgebreid.


Samenwerking tussen Monex Group en Coincheck

Hiernaast zullen er diverse werknemers worden gepromoveerd tot leidinggevenden. Om de samenwerking tussen Monex Group en Coincheck te verbeteren zullen er 3 uitvoerende bestuurders van Coincheck dezelfde functie ook bij Monex gaan uitvoeren. Tot slot stapt de huidige senior executive op om de rol als senior adviseur tot zich te nemen.


Vanaf april 2019

Door deze wijzigingen door te voeren, verwacht het bedrijf dat de flexibiliteit van Monex Group significant verbeterd zal gaan worden. Hiernaast wil het bedrijf de interactie tussen hen en bedrijven verbeteren. De aanpassingen zullen vanaf april 2019 worden ingevoerd.


Uitbreiding naar Amerika

Afgelopen december (2018) maakte het bedrijf bekend dat het plannen had om uit te breiden naar de Verenigde Staten (VS). Het is mogelijk dat deze wijzigingen een voorbereiding zijn op deze uitbreiding. Wanneer Coincheck US daadwerkelijk gaat zijn is helaas nog onbekend.