Ledger Nano S
Bitcoin

Eigendomsverdeling Bitcoin diverser dan gedacht

Een onderzoek van Grayscale Investments onthult dat 74 procent van de Bitcoin-adressen minder dan 0,01 BTC bezit, wat volgens de onderzoekers toont hoe divers de eigendomsverdeling binnen het netwerk is. Die 0,01 Bitcoin is tegen de huidige koersen ongeveer 388 dollar waard.

Bitcoin is toegankelijk

Dat er veel adressen zijn die minder dan 0,01 Bitcoin aanhouden toont volgens Grayscale Investments aan hoe toegankelijk de digitale munt is. Mensen kunnen vanaf extreem kleine bedragen beginnen met sparen op Bitcoin.

Je moet vaak alleen even wachten tot de transactiekosten wat meer in je voordeel zijn. Die kunnen op sommige momenten wat hoog uitvallen.

Verder zou 40 procent van alle Bitcoin in handen zijn van identificeerbare groepen en publieke bedrijven als Tesla en MicroStrategy, mining-bedrijven, ETFs en slapende adressen.

Nog een opvallende statistiek is dat 14 procent van alle Bitcoin al meer dan 10 jaar niet in beweging gebracht zijn. Van die munten is het nog maar de vraag in hoeverre deze nog te bereiken zijn.

Goede basis voor een bullmarkt

De huidige structuur van de markt van Bitcoin lijkt een goed fundament te vormen voor een eventuele volgende bullrun. Rond het niveau van 25.000 tot 31.000 dollar vond er een gigantische accumulatie plaats.

Dat impliceert volgens Mikybull Crypto dat investeerders bullish zijn over de lange-termijn vooruitzichten van Bitcoin. Ook zagen we een nieuwe all-time high wat betreft het aantal Bitcoin in handen van lange-termijn investeerders.

Dat zijn wallets die hun Bitcoin 155 dagen of langer in bezit hebben. Ruim 80 procent van alle Bitcoin zitten momenteel in dit soort wallets, wat een goed fundament vormt voor het jaar 2024, waarin veel bullish ontwikkelingen voor Bitcoin op het programma staan.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’