eiland, fyre
NFT

Eiland van gefaalde Fyre Festival veranderd in enclave voor crypto-miljonairs

Het in 2017 gefaalde Fyre Festival van de inmiddels veroordeelde Billy McFarland was zo’n groot drama dat er destijds een Netflix-documentaire van gemaakt is. Nu is een nieuw bedrijf van plan om het eiland in de Bahama’s om te toveren in een paradijs voor NFT-verzamelaars.

60 extreem luxe villa’s

Een bedrijf genaamd AGIA claimt dat het is begonnen met de bouw van 60 extreem luxe villa’s op het Great Exuma Island, die worden verkocht als NFTs. Net als het Fyre Festival klinkt het allemaal te mooi om waar te zijn. Om een plekje op de pre-sale lijst te bemachtigen moeten geïnteresseerden al 10.000 dollar aftikken. De huizen zelf gaan straks voor grofweg 1,5 tot 5 miljoen dollar onder de hamer.

fyre island

“De eerste stap naar het lidmaatschap is het reserveren van een plekje op het eiland door een ‘Allowlist NFT’ te minten. Dit verzekert je van het recht om een Right to Ownership NFT te minten tijdens de exclusieve Allowlist periode”, zo valt er op de website te lezen. Wat we ervan moeten denken is niet duidelijk, maar dat het beruchte Fyre Festival eiland hier het thuis van moet worden belooft weinig goeds.

We kijken naar de toekomst

Oprichter Erik Sanderson laat in een statement weten dat het project wat het eiland betreft vooral naar de toekomst wil kijken en het verleden wil vergeten. In het persbericht claimt Sanderson dat de ontwikkeling van het eiland zorgt voor 150 nieuwe banen tijdens de bouw en 125 lange termijn banen in het onderhoud en management van de projecten.

Een snelle Linkedin-zoekopdracht leert ons dat Sanderson sinds 2021 verbonden is aan AGIA. Daarnaast is hij de CEO van Technomarine Group, een bootbedrijf dat gevestigd is in Florida. De mede-oprichter van AGIA heeft tot nu toe niet gereageerd op de verzoeken van nieuwsplatform Decrypt om meer uitleg te geven. Het lijkt dan ook vooral op een PR-stunt, maar wie weet lukt het Sanderson om echt iets bijzonders uit de grond te stampen.

NFT nieuws

Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?