El Salvador Bitcoin
Bitcoin

El Salvador bezit 352 miljoen dollar aan Bitcoin

Het El Salvador van president Nayib Bukele doopte Bitcoin in 2021 om tot wettig betaalmiddel. Daarmee werd El Salvador het eerste land ter wereld dat Bitcoin op officiële wijze omarmde. Nu is ook nog eens bekend dat het land voor 352 miljoen dollar aan Bitcoin bezit.

5.747 Bitcoin voor El Salvador

Lange tijd werd gedacht dat El Salvador een redelijk kleine hoeveelheid Bitcoin had, maar uit de bovenstaande data blijkt dat het intussen om een serieuze hoeveelheid gaat.

5.747 Bitcoin is voor een land als El Salvador een gigantische hoeveelheid. Zeker als je bedenkt dat het totale bruto binnenlands product (BBP) van het land rond de 30 miljard ligt.

Vanaf nu kunnen we de Bitcoin-holding van El Salvador blijven volgen in de publieke wallet. The Bitcoin Office, een officieel overheidsorgaan van het land, maakte bekend dat we hier vanaf nu alles kunnen volgen.

31 Bitcoin toegevoegd

Afgelopen maand kocht El Salvador er 31 Bitcoin bij. Die aankopen zijn onderdeel van de DCA-strategie van het land, waarbij ze iedere dag één volle Bitcoin aanschaffen.

President Nayib Bukele kondigde deze strategie in november 2022 aan. Hiermee gaat El Salvador door, totdat Bitcoin “onbetaalbaar wordt met fiatgeld” voor het land.

Vanuit de gemeenschap krijgt El Salvador een hoop complimenten over de mate van transparantie die ze laten zien door de wallets open te stellen.

Ondanks de Bitcoin-strategie van de overheid, blijft de adoptie van de digitale munt beperkt in het land. Volgens een onderzoek van de José Simeón Cañas universiteit in Centraal-Amerika, betaalde slechts 12 procent van de bevolking van El Salvador iets met Bitcoin in 2023.

Dat klinkt niet als veel, maar je moet maar eens bedenken wel percentage dat in Nederland gedaan zou hebben in 2023. 1 op de 10 mensen die jaarlijks iets koopt met Bitcoin is nog best bijzonder te noemen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten