El Salvador Bitcoin
Bitcoin

El Salvador staat $85 miljoen in de plus op zijn Bitcoin-investering

El Salvador werd in 2022 hard aangepakt voor hun keuze om Bitcoin te adopteren als wettig betaalmiddel en nog meer voor de keuze om direct en indirect in Bitcoin te investeren. Dat had er natuurlijk mee te maken dat Bitcoin op dat moment door een bullmarkt ging. Nu staat Bitcoin op een all-time high, El Salvador met 85 miljoen dollar in de plus op hun investering en zijn alle critici plotseling verdwenen.

De Bitcoin van El Salvador dragen op dit moment zelfs een totale waarde van meer dan 200 miljoen dollar, wat voor het kleine land een behoorlijke som geld is.

Bitcoin-strategie betaalt zich uit

De strategie van president Nayib Bukele begint zich langzaam uit te betalen. Op 17 november 2022 liet Bukele via Twitter weten dat El Salvador vanaf dat moment 1 Bitcoin per dag zou kopen. Dat levert vooralsnog een totaal van 481 Bitcoin op, die het voor 14 miljoen dollar kocht. Die Bitcoin dragen nu een waarde van ruim 34 miljoen dollar.

Bron: nayibtracker.com

De laatste “grote” aankoop van El Salvador dateert van mei 2022. Destijds kocht het 500 Bitcoin voor 15,3 miljoen dollar. Die Bitcoin dragen op dit moment een waarde van bijna 36 miljoen dollar.

Alles bij elkaar kunnen we nu opeens weer stellen dat de Bitcoin-strategie van El Salvador een succes is. Zo snel kan het gaan in de financiële wereld. In 2022 schreven veel “wijze” economen nog over het failliet van El Salvador en nu staat het op een winst van bijna 100 miljoen op de Bitcoin-investering.

Nog meer Bitcoin voor El Salvador?

Op 11 maart liet Bukele via Twitter weten dat er nog meer winst werd behaald door El Salvador op de stijgingen van Bitcoin. Ze bieden op dit moment namelijk ook paspoorten aan in ruil voor 1 miljoen dollar aan Bitcoin.

Verder doet El Salvador aan het minen van Bitcoin, halen ze Bitcoin-omzetten uit overheidsdiensten en zijn er nog andere zaken waarmee ze op Bitcoin verdienen.

Alles bij elkaar gaat het dus om een groter bedrag voor El Salvador en Nayib Bukele. Voor hen is het te hopen dat de bullrun kan doorzetten. Stel dat Bitcoin nog een paar keer over de kop gaat vanaf hier, dan zou de investering van El Salvador echt gigantisch worden ten opzichte van het BBP van het land.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?