el-salvador
Bitcoin, Regulatie

El Salvador voert wet door die weg vrijmaakt voor Bitcoin-staatsobligaties

El Salvador is er eindelijk in geslaagd om een belangrijke wet door te voeren. Het gaat om een wetgevend kader die het mogelijk maakt om zogenaamde Bitcoin-staatsobligaties op de markt te brengen. Het doel met de obligaties is om geld op te halen voor de bouw van “Bitcoin City” en natuurlijk om extra Bitcoin te kopen.

Handtekening van President Bukele

Het enige wat nu nog mist onder het wetsvoorstel is de handtekening van President Nayib Bukele van El Salvador. Op 11 januari passeerde het met 62 stemmen voor en 16 stemmen tegen een belangrijke stemming in het parlement. Daarmee zijn de zogenaamde vulkaan-obligaties weer een stapje dichterbij. Het idee is om met het kapitaal van de staatsobligaties onder andere Bitcoin te minen van vulkanische energie.

Het Nationale Bitcoin Kantoor van El Salvador kondigde het passeren van de belangrijke wet ook aan in een draadje op Twitter. Daarbij merkt het op dat het niet lang duurt voordat de obligaties op de markt zullen komen.

“Als we de eerste vulkaan-obligaties uitgeven, dan staan we eens temeer vooraan op het pad van deze nieuwe monetaire revolutie,” aldus het Nationale Bitcoin Kantoor. Als we de woorden van het Bitcoin-orgaan mogen geloven, dan is het een kwestie van tijd voordat de staatsobligaties op de markt komen.

Veel mogelijkheden voor El Salvador

Als we Bitfinex mogen geloven, dat is de beurs die El Salvador ondersteunt met de obligaties, dan kan het land hiermee geld ophalen om zijn schulden af te betalen, de bouw van Bitcoin City te financieren en een infrastructuur voor mining opzetten. Dat lijkt een beetje veel voor de beperkte hoeveelheid kapitaal die El Salvador wil ophalen, maar we gaan het zien. Het doel met de obligaties is namelijk om 1 miljard dollar aan kapitaal op te halen.

Investeerders in de obligaties krijgen niet alleen een vast rentepercentage, maar ook 50 procent van de winst van de Bitcoin die het land met dat kapitaal koopt. Het is niet duidelijk of de investeerders ook een deel van de mining-opbrengsten krijgen als beloning. In die zin zijn het daadwerkelijk unieke obligaties die El Salvador binnenkort op de markt wenst te brengen.

Bitcoin nieuws

Crypto-handelsvolume voor het eerst in 7 maanden gedaald
Supermarkt ‘Emart24’ lanceert Bitcoin-lunchbox
Glassnode-oprichters: Bitcoin koers van $85.200 voor de zomer
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Crypto analist: Dit is hoe Ripple (XRP) naar 1000 dollar kan stijgen
Beslissend moment: Cruciale uren aangebroken voor Bitcoin