vulkaan
Bitcoin

El Salvador verzamelt 474 Bitcoin door mining met vulkanische energie

El Salvador, het eerste land ter wereld dat Bitcoin adopteerde als wettig betaalmiddel, bezit op dit moment 5.750 Bitcoin ter waarde van 354 miljoen dollar. Die Bitcoin wist het over een periode van drie jaar te verzamelen.

Nu is het begonnen met het minen van Bitcoin op basis van vulkanische energie en dat gaat El Salvador behoorlijk af.

474 Bitcoin dankzij vulkanische energie

Het El Salvador van president Nayib Bukele wist zijn Bitcoin te verzamelen dankzij de Tecapa vulkaan. Om de 474 Bitcoin bij elkaar te halen gebruikt het 300 mining-omcputers. In totaal heeft het land 1,5 megawatt (MW) beschikbaar gemaakt om Bitcoin mee te minen.

Met dit project is El Salvador op meerdere manieren een pionier in de Bitcoin-wereld. Niet alleen is El Salvador het eerste land dat Bitcoin omdoopte tot wettig betaalmiddel, maar ook het eerste land dat op relatief grote schaal Bitcoin mined.

Althans, dat is hoe het op dit moment lijkt. Het zou natuurlijk kunnen dat bepaalde landen in het geheim bezig zijn om Bitcoin te minen. Dat is uiteindelijk lastig te controleren.

Tijdens de bearmarkt van 2022 kreeg El Salvador logischerwijs veel kritiek over zich heen voor de keuze om groots in Bitcoin te investeren. Nu horen we eigenlijk vrij weinig meer van die kritiek. De winnaar heeft altijd gelijk zullen we maar zeggen.

Kritiek op Bitcoin mining

Door de jaren heen kreeg Bitcoin ook een hoop kritiek te verwerken op het front van mining. Veel mensen zijn van mening dat het minen van Bitcoin pure energieverspilling is.

Neem bijvoorbeeld Tesla dat in 2021 voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoin kocht en vervolgens besloot om de digitale munt niet meer te accepteren als betaalmiddel, omdat ze bang waren voor de klimatologische impact van mining.

Elon Musk zei destijds dat hij zijn besluit zou heroverwegen als Bitcoin mining voor meer dan 50 procent op duurzame energie draait. Nu lijkt dat percentage al boven de 60 procent te liggen, maar Tesla is nog niet op zijn besluit teruggekomen.

Destijds zorgde dit voor een gigantische daling van de Bitcoin koers, waarna vervolgens in november 2021 de oude all-time high van 69.000 dollar werd bereikt. Wat denk jij? Staan we snel weer boven die koers?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Kaleo: Bitcoin koers van $200.000 in aantocht
‘Aziatische MicroStrategy’ Metaplanet overtreft alle andere Japanse aandelen
Kevin Svenson: Bitcoin naar $100.000 tijdens deze cyclus
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?