El Salvador
Bitcoin

El Salvador Zet Vaart Achter Bouw van Pacífico Airport: Het Hart van Bitcoin City

El Salvador heeft recentelijk de bouw van een vliegveld in gang gezet voor het spraakmakende Bitcoin City-project.

Slechts enkele weken geleden deelde de bekende YouTuber Albert Sánchez een intrigerende reeks luchtfoto’s, waarvan hij beweerde dat ze het noeste werk van bouwvakkers op de desbetreffende locatie vastlegden.

Introductie van Pacífico Airport: De Toekomstige Bitcoin City Airport

Het vliegveld zal de naam Pacífico Airport dragen en tevens bekendstaan als Bitcoin City Airport, zo werd gemeld door Criptonoticias en lokale media.

Volgens de berichten zullen de bouw van het vliegveld en de ontwikkeling van Bitcoin City hand in hand gaan. De regering van El Salvador is van plan om een nederzetting te bouwen aan de voet van een vulkaan, waarbij geothermische energie zal worden gebruikt om de stad van stroom te voorzien en Bitcoin (BTC) te delven.

Het plan voor Bitcoin City werd eind 2021 voor het eerst onthuld door de regering, waarbij werd verklaard dat de inwoners van de stad belastingvrij zaken kunnen doen in een land waar BTC als wettig betaalmiddel wordt erkend.

Na een daling van de BTC-prijzen vorig jaar ontstond er speculatie dat het project mogelijk was stopgezet. Deze geruchten werden versterkt doordat het land er niet in slaagde om in 2022 met het project te beginnen, ondanks eerdere beweringen van de regering dat de bouwgrond voor de stad al was aangeschaft.

Er ontstonden meer twijfels toen een ministerie eerder dit jaar leek te suggereren dat het niet op de hoogte was van het Bitcoin City-project. Niettemin heeft een overheidsinstantie vorige maand bevestigd dat de bouwplannen voor Bitcoin City nog steeds op de agenda staan.

Controverse rond luchthavenbouw in El Salvador

De Autonome Uitvoerende Havencommissie (CEPA) heeft aanvankelijk een budget van $73 miljoen toegekend aan het project, maar de geschatte totale kosten van de luchthaven bedragen $350 miljoen. Nadat het project de vereiste milieuvergunningen had verkregen om het complex te bouwen, heeft de regering haar goedkeuring gegeven voor de aanvang van de bouwwerkzaamheden.

Op sociale mediasites zijn verschillende video’s geüpload waarin duidelijk te zien is hoe graafmachines, afkomstig van het Ministerie van Openbare Werken, actief zijn in de stad Flor de Mangle. Deze stad is gelegen in het oostelijke departement La Unión in El Salvador. De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd volgens de officiële plannen voor de luchthaven.

De lokale gemeenschap heeft echter haar ontevredenheid geuit over de verhuizing, omdat ze van mening is dat dit een grote bedreiging vormt voor het ecologische leven in het gebied. Volgens de leiders van de gemeenschap zullen minstens 52 gezinnen die momenteel in het gebied wonen gedwongen worden om te verhuizen.

Zowel de luchthaven als Bitcoin City zijn door de regering van Bukele beschreven als “gerelateerde projecten”, omdat ze gelijktijdig werden. Beide projecten zijn ontworpen door de gerenommeerde Mexicaanse architect Fernando Romero.

De regering hoopt dat de langverwachte uitgifte van Bitcoin-obligaties, die herhaaldelijk is uitgesteld, zal bijdragen aan de financiering van deze projecten.

Vorige maand verkondigde een leidinggevende van Bitfinex dat de uitgave van BTC-obligaties gepland staat voor deze zomer. Niettemin hebben senatoren in de Verenigde Staten hun bezorgdheid geuit over de intenties van Bukele om BTC te adopteren, en zij hebben de overheid verzocht om een risicorapport op te stellen.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?