Battlefield
Tech

Electronic Arts kondigt sluiting van Ridgeline Games aan

In een opvallende ontwikkeling binnen de game-industrie heeft Electronic Arts (EA) de sluiting aangekondigd van Ridgeline Games, een studio die een cruciale rol speelde in de ontwikkeling van de populaire Battlefield-franchise. Deze beslissing maakt deel uit van een breder herstructureringsplan van EA, dat ook leidt tot ontslagen die ongeveer 5% van het personeelsbestand gaat raken.

Opgericht in 2021 en onder leiding van industrie-veteraan Marcus Lehto, was Ridgeline Games verantwoordelijk voor het ontwikkelen van belangrijke verhaal- en karakterelementen binnen de Battlefield-serie. Na het recente vertrek van Lehto uit het bedrijf, heeft EA echter besloten om de studio te sluiten, wat resulteert in een golf van ontslagen binnen Ridgeline.

De toekomst van Battlefield in het geding

De sluiting van Ridgeline Games roept serieuze vragen op over de toekomstige richting van de Battlefield-franchise, met name op het gebied van verhaal- en karakterontwikkeling. De beslissing van EA suggereert een significante strategiewijziging voor de creatieve benadering van de serie.

Deze sluiting is onderdeel van een grotere trend van ontslagen binnen de game-industrie, waarmee ongeveer 670 werknemers hun baan verliezen – ongeveer 5% van EA’s totale personeelsbestand. Dit reflecteert de uitdagingen waar de sector mee kampt, zoals de veranderende marktdynamiek en de verschuivende consumentenvraag.

Annulering van Star Wars FPS en de nasleep

Naast het sluiten van Ridgeline Games, heeft EA ook de stopzetting aangekondigd van een in ontwikkeling zijnde Star Wars first-person shooter (FPS) door Respawn Entertainment. Deze stap past binnen EA’s strategie om zich meer te concentreren op zijn meest winstgevende intellectuele eigendommen en middelen strategischer te herverdelen.

Marcus Lehto heeft publiekelijk zijn ongenoegen geuit over zijn vertrek bij EA en de impact van de ontslaggolf binnen de sector. Op het sociale mediaplatform X bekritiseerde hij het gebrek aan steun binnen de industrie en benadrukte de negatieve gevolgen van EA’s beslissingen voor hem en zijn voormalige teamleden.

De game-industrie staat op een keerpunt, waarbij grote uitgevers zoals EA moeilijke beslissingen nemen die niet alleen hun eigen franchises beïnvloeden, maar ook een domino-effect hebben op de bredere sector.

Blockchain nieuws

Venezolaanse Regering keurt Cryptomining af wegens hoge elektriciteitsvraag
Grote upgrade voor ShibaSwap: Verhuisd naar Shibarium-blockchain
Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten