Bitcoin

Elon Musk begint Bitcoin nu echt te begrijpen

De CEO van Tesla, genaamd Elon Musk, heeft Bitcoin altijd beoordeeld op hoe het presteert als valuta. Nu ziet hij het echter vanuit een ander perspectief.


Musk actief in discussie over Bitcoin

Elon Musk is onlangs bijzonder actief geweest in een twitter-thread over Bitcoin. Het begon toen de auteur van Bitcoin Billionaires, Ben Mezrich, zei dat hij in de toekomst nooit zou weigeren om in Bitcoin betaald te worden. Hier was Musk het mee eens, maar de discussie ging verder. Hoewel de tweet van Musk veel reacties ontving, was het een opmerking van Parallax Digital CEO Robert Breedlove die zijn aandacht trok. Breedlove schreef het volgende:

“Geld is gewoon een hulpmiddel om waarde door de ruimtetijd te verplaatsen. Goud was geweldig om waarde in de tijd te verplaatsen, maar niet door de ruimte. Fiat-valuta is geweldig om waarde door de ruimte te verplaatsen, maar niet de tijd. Bitcoin is geoptimaliseerd voor het verplaatsen van waarde door zowel ruimte als tijd.”

Hier was Musk het niet mee eens. Hij stelde:

‘Wat we geld noemen, is slechts een informatiesysteem voor de toewijzing van arbeid. Waar het eigenlijk om gaat, is het maken van goederen en het leveren van diensten. We moeten valuta bekijken vanuit het standpunt van de informatietheorie. Wie de minste fouten en vertraging heeft, wint.”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Betalingsmechanisme of opslag van waarde?

Deze discussie komt direct terug op de vraag of Bitcoin ooit zal worden gebruikt voor alledaagse betalingen of dat het alleen een waardeopslag blijft. Dan Held, van Kraken, vertelde vorige maand waarom Bitcoin het best te vergelijken is met goud.

“Ik hoef mijn koffietransactie niet in een onveranderlijk grootboek op te slaan. Ik geef er niets om als ze mijn koffietransactie proberen te censureren. Ga je gang, ik zal een andere manier bedenken.”

Dat is ongeveer ook wat een andere analist Musk vertelde op de Twitter-thread. “Ik geef toe, het heeft latency en transactiekosten. Maar als het wordt gebruikt als opslag van waarde en als overdracht van grote waarden, is het enorm efficiënt. Valuta’s werken al als valuta; Bitcoin hoeft ze niet te vervangen. $Btc is eerder een manier om de inflatoire waanzin van reservebanken op te lossen,” schreef de Twitter-gebruiker, ook wel bekend als ‘Cerberus’. Een verklaring die Musk snel begreep. “Goed punt,” antwoordde hij.

Wie weet gaat Elon Musk ooit nog wel Bitcoins kopen.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?