Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Elon Musk bespot Warren Buffett over anti-crypto houding

Elon Musk heeft Warren Buffett bespot nadat de 91 jarige multi miljardair dit weekend opnieuw zei dat hij alle Bitcoin ter wereld nog niet eens voor 25 dollar zou kopen.

Musk maakt Warren Buffet belachelijk

Buffett sprak zaterdag op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway. Hier had de 91 jarige belegger veel kritiek op de Bitcoin. Buffett en zijn plaatsvervanger, Berkshire Hathaway Vice-voorzitter Charlie Munger, hadden tijdens de jaarvergadering weinig goede dingen te zeggen over cryptocurrencies.

Buffett is momenteel de zesde rijkste persoon ter wereld. Zijn vermogen wordt door Forbes gewaardeerd op ongeveer $116,8 miljard. Buffett zei dat hij tegen Bitcoin is omdat het geen tastbaar bezit is zoals onroerend goed of andere zaken. Hij vertelt dan ook dat hij nooit Bitcoins zal kopen.

“Of de Bitcoin prijs het komende jaar omhoog of omlaag gaat, of over vijf of tien jaar, ik weet het niet. Als je me zou vertellen dat je alle Bitcoin ter wereld bezit en je het me zou aanbieden voor $25, zou ik het niet aannemen. Want, wat kan ik ermee doen? Ik zou het op de een of andere manier aan je terug moeten verkopen. Het gaat niets opleveren.” Zo sprak Buffett.

Ondanks dat Warren Buffet wordt gezien als een legendarische belegger konden veel crypto fans wel lachen om de enorm negatieve houding. Ook Elon Musk vond de uitspraken van Buffet grappig en twitterde het volgende:

Haha, hij zegt zo vaak ‘Bitcoin’.

– Zo lacht Musk op Twitter.

Hiermee wijst Elon Musk erop dat voor iemand die wel heel weinig vertrouwen heeft in de digitale munt het er wel heel vaak over heeft op zijn aandeelhoudersvergadering.

Kritiek op Buffett

Niet alleen Elon Musk steekt de draak met de 91-jarige investeerder. Vorige maand noemde miljardair Peter Thiel, Buffet namelijk een ‘sociopathische opa uit Omaha‘ en een ‘vijand van de Bitcoin’. Thiel zei dat beleggers cryptocurrency juist zouden moeten omarmen als een afdekking tegen inflatie.

Musk is wel fan van cryptocurrencies en dan vooral van de Dogecoin. Vorige maand bracht Musk een bod uit om Twitter over te nemen. Vorige week werd dit bod door de raad van bestuur van het bedrijf aanvaard. Musk kwam met het idee dat Twitter-gebruikers zouden betalen met Dogecoin voor een maandelijks abonnement.

Bitcoin nieuws

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust
Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten