Tijdelijke actie: Maak een account op Bitvavo en krijg €25 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €25
Welkomstbonus!
Op basis van nieuwe informatie, die is opgedoken uit een, document die op 24 mei bij de Securities and Exchange Commission is gedeponeerd, blijkt dat Elon Musk persoonlijk 33,5 miljard dollar opzijzet voor de overname van Twitter.
De hele soap rondom Elon Musk en Twitter is al enige tijd aan de gang. Midden april probeerde het bestuur van Twitter de overname nog te stoppen door een zogenaamde ‘poison pill’ te initiëren. Hiermee zou het onmogelijk worden voor Musk om een meerderheid in het bedrijf te kopen.
Uiteindelijk bereikte Musk op 25 april alsnog een overeenkomst met Twitter voor een totaalbedrag van 44 miljard dollar. Hierin zat een persoonlijke commitment van 12,5 miljard dollar van Musk. Op 4 mei wist Musk deze commitment al te verhogen naar 27,25 miljard dollar omdat hij op allerlei manieren geld wist te verzamelen. Inmiddels staat die commitment dus op 33,5 miljard dollar.
De deal zelf staat voorlopig echter even ‘on-hold’ omdat er twijfels zijn over de hoeveelheid echte gebruikers op het platform. Musk geeft aan dat hij niet doorgaat met de koop, totdat er bewijs is dat minder dan 5 procent van de gebruikers nep-profielen zijn. Daardoor gingen er even geruchten dat de deal wellicht niet door zou gaan, maar het nieuws van vandaag toont aan dat Musk nog altijd gedreven is om het platform over te nemen.
Binnen de cryptowereld is de overname van Twitter door Elon Musk vooral belangrijk voor de Dogecoin-gemeenschap. Iedereen die crypto een beetje volgt weet dat Musk een groot fan van Dogecoin is en plannen heeft om Dogecoin-betalingen aan Twitter toe te voegen. De kans is meer dan aanwezig dat hij via Twitter weer een manier weet te vinden om de koers wat op te pompen.
Al blijft het met memecoins als Dogecoin altijd een beetje gokken. Musk heeft interessant genoeg de steun van Binance. Het beursplatform van Changpeng Zhao draagt 500 miljoen dollar bij aan de overname en hoopt social media te verbinden met Web3 en crypto. Als het Musk lukt om Twitter over te nemen, dan gaat de cryptowereld daar ongetwijfeld van profiteren.
El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat Bitcoin adopteerde, en krijgt nu een tokenfonds voor Amerikaanse staatsobligaties.
Goldman Sachs ziet de potentie van crypto en wil nu een eigen handelsplatform lanceren. Wat kunnen we daarvan verwachten?
Google Cloud zet een grote stap in de wereld van web3 door $10 miljoen te investeren in het Most Valuable Builder-programma van BNB Chain.
Prominente analist voorspelt een spectaculaire stijging voor XRP naar $40. Ontdek waarom technische trends en ETF-plannen dit ondersteunen.
XRP stijgt met 200% naar $1,50 in twee weken. Analisten voorspellen dat een nieuwe all-time high snel zal volgen.
Bitcoin bereikt $93.500, maar hoe lang houdt deze rally stand? Historische trends en VanEck voorspellen een interessante toekomst.