Elon Musk
Bitcoin

Elon Musk is de maker van Bitcoin zo claimt een SpaceX stagiair

Elon Musk is Satoshi Nakamoto wat betekent dat Musk de maker is van de Bitcoin. Waarschijnlijk grinnik je hier eerst om, maar wacht maar tot je het bewijs ziet van een voormalig SpaceX stagiair genaamd Sahil Gupta.

Overeenkomsten tussen Elon Musk en Satoshi Nakamoto

Sahil Gupta neemt het standpunt in dat Elon Musk Satoshi Nakamoto is. Hij is ervan overtuigd dat de maker van Bitcoin waarschijnlijk de oprichter van Tesla is.

Hoewel deze theorie niet nieuw is, maakt Gupta een fascinerende vergelijking van de overeenkomsten tussen Nakamoto en Musk waardoor deze theorie weer tot leven komt.

Musk heeft voorgaande jaren in een tweet ontkent dat hij de maker van Bitcoin is. Maar je weet het maar nooit bij de excentrieke multi miljardair.

Ondanks dat Elon Musk dus ontkende de maker van Bitcoin te zijn denkt de voormalig stagiair van SpaceX er anders over. Hij schrijft:

Een paar jaar geleden vroeg ik me af of Musk in staat zou zijn om de broncode van Bitcoin te schrijven. Toen realiseerde ik me dat hij dat echt is. Musk schreef de software voor zijn eerste bedrijven, Zip2 en X.com, die zich letterlijk specialiseerden in peer-to-peer betalingen. De broncode van X.com is geschreven in C++ en wordt beschreven als ‘monolithisch’. Dat gold ook voor Bitcoin.

– Gupta

Gupta heeft vervolgens de forumberichten van Satoshi taalkundig ontleed. Ook de taal die Satoshi Nakamoto gebruikt verwijst naar Elon Musk, zo zegt hij.

Satoshi’s gebruik van ‘bloody hard’ en ‘order of magnitude’ zijn kenmerkende uitdrukkingen van Musk. Satoshi gebruikt na een punt altijd dubbele spaties. Dat deed Musk ook. Later was er een artikel verschenen dat Satoshi in 2009 ooit een IP-adres had gelekt in Van Nuys, Los Angeles. Vreemd genoeg grenst SpaceX aan Van Nuys en bezoekt Musk Van Nuys Airport.

Gupta geeft aan dat hoewel er geen direct bewijs is dat Musk Satoshi is, er veel indirect bewijs is. Hij zei dat het veel gelijkenissen heeft op geografische gebied, technisch vermogen, schrijfstijl en motiverende filosofie.

De oorspronkelijke missie van PayPal

Gupta zei dat Luke Nosek, een andere mede-oprichter van PayPal, aangaf dat het de missie van PayPal was om een wereldwijde valuta te creëren. Ze wilden dat het onafhankelijk zou zijn van tussenkomsten door corrupte kartels van banken en regeringen. Luke Nosek zei hierover het volgende:

We zijn erin geslaagd iets economisch zeer krachtigs op te bouwen, veel kleine bedrijven mogelijk te maken, we zijn er supertrots op, maar we hebben de missie nooit bereikt.

– Nosek

Brits Engels

Het is bekend dat Satoshi Nakamoto de Brits-Engelse spellingsvarianten gebruikte. Maar soms gebruikte hij ook Amerikaanse spellingen. Een rapport hierover zegt dat men dacht dat dit was om internetspeurders af te werpen. De Australiër Craig Wright, die beweert Nakamoto te zijn, zegt dat zijn Australische nationaliteit betekent dat hij Brits Engels gebruikt. Hij zegt ook dat het een bewijs is dat hij de maker van Bitcoin is.

Musk groeide echter op in Zuid-Afrika, een Britse kolonie, en verhuisde toen naar Canada toen hij 17 was. Daarna verhuisde hij naar de VS en heeft hij daar zijn hele leven doorgebracht. Na verloop van tijd zou het logisch zijn dat hij zich aan beide spellingsvarianten aanpaste.

Bitcoin nieuws

Het regent all-time highs: wanneer is Bitcoin aan de beurt?
IMF: strijd tegen inflatie is bijna gewonnen
Voormalige CEO van Australische cryptobeurs aangeklaagd voor verduistering van $1,47 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk