Elon Musk
Ripple

Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)

Tijdens een recente Town Hall-bijeenkomst in Pittsburgh, Pennsylvania, gebeurde iets opmerkelijks. Elon Musk, de bekende CEO van Tesla en SpaceX, maakte voor het eerst een publieke uitspraak over XRP.

Musk werd door een aanwezige gevraagd of hij de XRP Ledger (XRPL) in de toekomst geïmplementeerd ziet worden binnen financiële instellingen. In zijn reactie sprak Musk breder over cryptocurrencies en benadrukte dat hij de technologie interessant vindt en een waardevol instrument tegen gecentraliseerde controle ziet. Of Musk zelf toekomst ziet in XRP, blijft onduidelijk. Hij gaf namelijk op diplomatieke wijze aan dat zijn opmerkingen geen goed- of afkeuring van XRP inhielden. Daarnaast voegde hij toe dat cryptocurrency kan bijdragen aan individuele vrijheid.

Reacties uit de XRP-gemeenschap

De reactie van de XRP-gemeenschap liet niet lang op zich wachten. Veel prominente leden waren enthousiast over het feit dat Musk, die onder crypto-fans vaak een bijna mythische status heeft, uitspraken deed over hun digitale munt. Bekende figuren, zoals Vandell, beter bekend onder het pseudoniem “Black Swan Capitalist” op X, merkten op dat Musk tijdens zijn antwoord enigszins nerveus leek. Dit leidde tot speculaties. Sommigen vroegen zich af waarom miljardairs als Musk openlijk over Bitcoin (BTC) en Dogecoin (DOGE) spreken, maar voorzichtiger lijken te zijn als het gaat om XRP.

Musk’s voorkeur voor DOGE

Hoewel Musk in het verleden heeft gereageerd op ontwikkelingen rondom Ripple, zoals in oktober 2022 toen hij verrast reageerde op documenten die door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) werden vrijgegeven over Ethereum (ETH) en Ripple, heeft hij nooit expliciete steun betuigd aan XRP.

Zijn voorkeur lijkt eerder te liggen bij de memecoin Dogecoin. Tijdens de bullmarkt van 2020 en 2021 droegen Musk’s regelmatige vermeldingen van DOGE bij aan de enorme waardestijging van de munt. Bovendien accepteerden zowel Tesla als SpaceX Dogecoin als betaalmiddel voor merchandise.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

Elon Musk steunt pro-XRP advocaat John Deaton in Senaatsverkiezing tegen Elizabeth Warren
Kan XRP naar $27 stijgen? Crypto analist deelt zijn prijsvoorspelling
Gaat XRP 500x stijgen? Marktdata suggereert enorme rally in altcoin-seizoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Handelaar verdient $9 miljoen met investering van $3000 in deze crypto
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk