Elon Musk
Bitcoin

Elon Musk waarschuwt voor Amerikaanse schuldenberg: Bitcoin-crash in zicht?

Elon Musk, de miljardair achter Tesla, heeft opnieuw voor opschudding gezorgd met een waarschuwing over de groeiende inflatie van de Amerikaanse dollar.

Volgens Musk zal de staatsschuld van de VS tegen het einde van 2024 oplopen tot maar liefst $36 biljoen. Deze zorgwekkende stijging van de rentelasten op de Amerikaanse schulden zet ook druk op de Bitcoin koers, waarbij sommige analisten vrezen voor een mogelijke crash.

Amerikaanse staatsschuld en impact op Bitcoin

Musk wees er via het sociale platform X op dat de rentebetalingen op de Amerikaanse staatsschuld in een schrikbarend tempo toenemen. Hij voorspelt dat de VS tegen het einde van 2024 een schuld van $36 biljoen zal hebben, waarbij de rentelasten volgend jaar boven de $1,2 biljoen uitkomen. Dit zou maar liefst 25% van alle overheidsinkomsten opslokken.

Deze ontwikkelingen hebben onrust veroorzaakt op de financiële markten, met name onder Bitcoin-investeerders. De Bitcoin-prijs schommelde de afgelopen maand sterk, met een piek van $65.000, maar is sindsdien gedaald richting $50.000. Gisteren en vandaag wist de koers echter weer wat op te krabbelen richting de $56.000. Analisten waarschuwen nu dat de combinatie van stijgende schulden en de reactie van de Federal Reserve op inflatie een negatieve impact kan hebben op de cryptomarkt.

Renteverlagingen op komst: goed of slecht nieuws voor Bitcoin?

De Federal Reserve overweegt om tijdens de vergadering van 17-18 september de rente te verlagen. Hoewel lagere rentetarieven doorgaans leiden tot hogere activaprijzen, zijn sommige experts voorzichtig. Markus Thielen van 10x Research benadrukt dat de timing van de renteverlaging cruciaal is. Hij verwijst naar eerdere renteverlagingen in 2018 en 2019, die aanvankelijk leidden tot dalingen in de Bitcoin-prijs voordat er herstel volgde.

Politieke onzekerheid en een mogelijke Bitcoin-crash

Naast de economische zorgen spelen ook politieke onzekerheden een rol. Thielen voorspelt dat Bitcoin mogelijk onder de $50.000 zal duiken, mede door verminderde netwerkactiviteit en lagere inkomsten uit transactiekosten. Hij waarschuwt dat veel investeerders zich onvoldoende bewust zijn van deze waarschuwingssignalen, waardoor een crash onvermijdelijk lijkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’