Bitcoin, btc
Bitcoin

‘Enorme stijging beursvolumes wijst op institutionele interesse in Bitcoin’

Een gigantische explosies in de handelsvolumes op de beurzen wijst volgens een nieuwe analyse van Glassnode op een stijging van de institutionele interesse. Institutionele beleggers zijn de rijkste investeerders van de markt en met deze stijging lijken zij zich voor te bereiden op de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten.

Stijging van 220 procent

Waar de Bitcoin koers vanaf het begin van het jaar met ongeveer 150 procent is gestegen, zijn de beursvolumes met 220 procent gestegen.

Aan het begin van het jaar ging het om dagelijkse handelsvolumes van rond de 930 miljoen dollar, terwijl we momenteel op 3 miljard dollar zitten. Daarmee komen we op een toename van om en nabij de 220 procent.

“Dit onderstreept de stijgende interesse van investeerders om te handelen, accumuleren, speculeren en op andere manieren gebruikmaken van beursplatformen voor hun dienstverlening”, aldus Glassnode.

Verder merkt Glassnode op dat de gemiddelde storting bij de beurzen significant gegroeid is dit jaar. Deze statistiek ligt met 30.000 dollar per storting net onder de vorige all-time high.

Er waren in het verleden maar een paar momenten waarop deze statistiek nog hoger was.

Bitcoin bulls trappen op de rem

Vandaag lijkt een dag te worden dat de Bitcoin bulls even op de rem trappen.

Tijdens de opening van de Aziatische markt staat de Bitcoin koers op 43.409 dollar en staat er voor de afgelopen 24 uur een kleine daling van 1,13 procent op de borden. Ergens is het natuurlijk helemaal niet vreemd dat Bitcoin nu even een kleine terugval ziet.

Het is heel gezond om tijdens de weg omhoog ook wat mensen te verliezen die op bepaalde momenten besluiten om hun Bitcoin te verkopen. Er zijn immers veel mensen die rond deze koersen zijn ingestapt in 2021 en die nu zonder verlies uit hun posities kunnen stappen.

Dat zijn mensen die we tijdens iedere bullrun verliezen, om ze vervolgens vaak weer terug te zien tijdens de volgende manie richting een nieuwe all-time high.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’